華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
下,點解呀? 啫係一定要咁多個國家監控曬先得? 唔可以少一個得一個?
你咩邏輯?
我以為電訊商同政府不嬲好friend大家都知
不過一般黎講政府叫其他公司交data嘅時候都需要一個合理理由同埋法庭受查令

當然中國例外 例如華為呢啲公司同國企冇分別 要服從政府所有要求
更加唔好提中國司法制度係一大笑話
當然無人想俾人監控啦,我只係強調一樣就係,你就算唔用大陸手機,中國都可以監控到你。

華為手機,只不過係佢唔好彩,俾我地將佢放大咗係中國政府監控方面。

你認為用iphone,美國政府就監控唔到你?
世界各地政府要監控人民,我地可以避到咩?
華偽有份興建監控網絡。

其實好簡單, 只係華為做得樣衰,直接連去 政府網站, 做下偽裝都好呀

其他牌子手機冇? 起碼人哋係連去 google或者apple

人哋起碼每年起碼有個報告, 公開咗幾多畀政府知

中共拉人搶錢要咩理由?得閒係辦公室寫條例就入到你罪
美國要係香港拉人就難啦
分分鐘話你睇蘋果,上連登偷偷拉你都得呀
美國政府仆街關中国政府係仆街咩事?
你都駁唔到架啵。
二百萬人用華為上連登,睇蘋果,你認真?
你地仲咁好心機隻狗講臭蟲論
隻狗除左識搬龍門之外,仲識唔識其他野啊
華為係中國政府嘅一隻嘅棋
Cisco system係美國政府嘅一隻棋
如何更仆街呢? 中国連維權運動都打壓啵,你唔係又扮睇唔到?
咁我唔支持華偽又有咩問題?
駁唔到就人生攻擊,五毛打手素質係咁上下啦

仲有內地大燃把例子做廢青比有權有勢嘅屈到拉啦

如果你仲用緊華為可能見你唔到啦,上面你講左句中共仆街,咁就88啦,做五毛都救你唔到
其實你咁撚支那, 死返上去支那住啦, 同兒登講黎做乜
美國有無因為屌總統或者政府而比人捉?

中國又有無?

臭蟲論
巴打自己check?

點check㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞