華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
用戶回饋 為系統優化
試過處女送上門
追親既都係拍過N次拖
你覺得呢?
習大大話
我咁做係為人民好
等佢哋唔會接收到啲
令佢哋唔愛黨嘅訊息
連晚晚周都唔用自己野做主力機就知華為既垃圾
有人唔做走去做狗
自己知咩事啦
出新聞未 想快啲比家父睇
佢用華為用得好開心
hardware 已經夠垃圾 粒垃圾u真係
software更加唔駛講 非一般垃圾os

又冇custom rom
屌米冇咁垃圾係因為外國hardware + 外國community rom support 都可以榨盡呢d垃圾最後一份價值

華為呢
加密完如果冇得解密返咁加密黎做咩 所以其實你知唔知自己講緊乜?
華為係主動send data上北京
FBI想要iPhone data都係要搵人hack或者買人地hacking tool先有機會access到
(btw hack iPhone係有一個好大嘅市場 有唔少公司係專出hack iPhone嘅product俾law enforcement)

知道個分別未?一係你蠢撚到點極都點唔醒 一係你盲反曬全部唔係你「祖國」嘅嘢
你喺iPhone裝嘅每個app都會喺一個sandbox入面 嗰個app淨係access到你sandbox入面啲嘢同埋非常少數sandbox外嘅嘢 例如你contacts、相簿(如果你俾permission佢)

加上Apple會審查每個喺App Store嘅app 所以基本上要hack iPhone係難上加難

最安全嘅practice係將你iOS up to date
但當然有啲嘢都係要避免 例如任何情況都唔應該jailbreak 唔好隨便授權電腦access你iPhone(咁樣會增加你attack surface 對任何裝置黎講都唔安全)
終於有人識講ios個sandbox
咩叫偷偷都唔識
另一種方式?咩方式?同華為直接send data上北京有冇可比性?
如果你講到菱鏡咁巴閉 FBI又何必要上法庭要求Apple解鎖iPhone、點解要同出面vendor買hacking tool?又點解要complain Apple令到破解iPhone變得越黎越難?
如果你講得有道理我唔介意聽下你點解釋
不過都冇用 你叫班冇邏輯冇知識嘅人去理解呢d野對佢地黎講都係太多
咁黑客可唔可以透過張sim卡attack我
你有冇問過你上司㗎 佢俾你咁講?
btw喺連登講有鬼用咩 你咁樣同你喺香港屌9金正恩on9一樣冇咩意思㗎喎
唔明 咩意思
你擔心緊咩?
當app安全 但可唔可以透過sim卡hack入我手機攞資料 例如我用緊中共移動
你以為你求其一句習近平我屌鳩你就唔係五毛?
大把共諜泛入民主派啦。

睇你言論同想帶風向就知你係五毛啦。

嗱,你係度組織反習運動我就信喇
發現啲打手駁唔到嘅言論就無視,呢個巴打個point,啲打手冇人敢駁。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞