華為P30 Pro 偷偷聯絡中國 server

733 回覆
897 Like 16 Dislike
行得正企得正怕咩post 私隱上黎姐,你驚呀?
而家係美國政府主動監控你,就算你用咩電話你都會被監控,唔好以為用iphone就監控唔到你啦

你覺得各國政要人物就可以俾美國監控
3星咪等於係韓國政府囉

邪教政府 成船人做活祭品算唔算比人搞呀

Apple資料去貴陽雲你又覺得中國拎唔到咁搞笑?

Google 資料直送美國

Google資料直送美國?
https://lih.kg/1108295
棱鏡事件就唔係監控呀?仲要係俾人踢爆咗先知。
唔通美國監控你要通知你一聲咩
咁P30就唔係監控呀?仲要係俾人踢爆咗先知。
你唔記得美國嘅稜鏡事件啦,你問下德國總理默克爾啦
https://www.cna.com.tw/news/firstnews/201603050288.aspx
聯邦法庭曾下令蘋果協助FBI存取這些資料,但蘋果以此舉侵犯其正當程序權為由拒絕。

蘋果並且說,強迫其編寫新軟體違反憲法第一修正案所賦予的權利,這項論點有某些先例可循。法庭過去曾判決,編寫密碼是一種言論自由。

淨係識得講稜鏡事件 重有冇第二句呀
棱鏡事件就唔係監控呀?仲要係俾人踢爆咗先知。
咁P30就唔係監控呀?仲要係俾人踢爆咗先知。
唔通中共監控你要通知你一聲咩
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20181025/mobile/bkn-20181025090819052-1025_00972_001.html

侵侵用iphone比中俄監聽喎
唔係好安全?定係你部特別啲?
我行得正企得正唔代表要比佢知我睇緊聽乜講乜

呢d 歪理留返香港以北
1. 行得正企得正所以就可以俾人睇?咁係唔係剝光豬都ok?
2. 而家就係一般人都監控,正如大陸嘅網民,佢哋唔係乜嘢人,但就長期俾公安睇住,只要你講錯一句說話就可以行政拘捕
3. 美國係有,google、facebook、apple、Microsoft都有,但你班五毛都係鍾意愚民手法去混淆視聽,美國政府係唔可以直接問呢啲企業攞資料,就算攞呢啲企業都係有權拒絕而唔俾美國政府,又或者美國政府係要向法庭攞授權去證明該用戶問題係關係到恐怖襲擊或國家安全,法庭仲會判斷係唔係有呢個情況先會頒令,係完全唔撚同支那嗰種任意授權
4. 其他人用佢被人監控係佢嘅事,佢被人監控會令到我都俾人監控?邊個弱智諗啲咁白痴嘅point
5. 屌,佢影相好垃圾喎,相=失真、色=偏色、所謂AI=無中生有,唔撚係咁叫好啊
因為係連登仔講到淨係得中國手機先會俾人監控咁,但係俾美國監控佢地又唔出聲
因為美國係文明國家
你點屌美國都唔會有問題

支那就係生番鬼國
Block 左又點睇佢點on9...
點解文明國家就有權去監控人。
你啲思維真係好有問題
on9 果啲先會覺得呢啲廢話可以說服有智商生物
1. 高級政要俾人用黑科技實有
佢用屎為定咩機都俾人搞
講部手機安全性蘋果一定好過屎為
屎為之前先俾hacker同英國串啲保安垃鳩圾

俄佬有冇咁得閒監聽全世界

2. 咁係蘋果部野俾人hack
唔係部機自動send data俾政府
其實好人好姐, 用乜撚大陸機, 就算話部摺機幾正都係咁話
咁美國政府有無問法庭攞授權去監控德國總理默克爾呢?
點解共產國家就有權去監控人。
你啲思維真係好有問題
邊首
繼續有人答自己行得正企得正唔代表要比佢知我睇緊聽乜講乜
從申請的文件中可見,孟晚舟要求取回電子裝置內的資料,涉及的 Apple 產品比華為的產品更多。當中包括 MacBook Air、iPad Pro 和 iPhone 7 Plus,而華為的產品只有 Mate 20 RS Porsche Design 手機一件;另外還包括 SanDisk USB 儲存器(文件寫著 SCANDISK)和兩張 SIM 卡。

今次事件曝光後,外界對於華為首席財務官擁有和使用大量 Apple,而非華為產品感到嘩然。華為視 Apple 為主要競爭對手,對旗下員工使用 Apple 產品限制多多,今年元旦就有華為員工以 iPhone 發送 Twitter 推文被重罰,不但遭到降級,月薪還被扣減 5,000 人民幣。

來源:appleinsider

https://unwire.hk/2019/03/24/huaweis-cfo-probably-owns-more-apple-products-than-you/fun-tech/
幾時講過話共產國家就有權去監控人啊
我由頭到尾都係話,點解美國監控人連登仔就覺得正常
所以中國既APPLE就唔係APPLE? SEND資料就係SEND資料啦
今日有個貴陽雲 聽日取消一國兩際你咪用貴陽雲囉

差佬問佢拎都要佢有先有得拎架
其他國家拎咪要限制囉 自己要拎仲限制咩?

蘋果拒絕 不過FBI自己解到姐
https://unwire.hk/2017/05/10/fbi-spent-900000-to-unlock-a-iphone-5c/mobile-phone/

韓國個邪教咪等於暗既共產黨囉 咁都唔關事 訓啦
因為唔會因為反對某政黨就比人拉囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞