一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
成煲 我最多係
係佢面前倒瀉湯落枱
佢縮都縮落切咁滯
有vo 有其他野救番既
大把中得標都漏野
好彩到你
屌 做死你啊
做audit放飛機 不過冇人知
冇記錯既話 事主係外國做pt定唔知炒散酒店廚師 有個宴會講到明話食物唔可以落gluten(唔記得係咪) 總之一定唔可以落否則會敏感 點知事主唔知頭唔知路照落左

最後十幾個客人 食完要即時送院 生死未卜 事主拍下蘿柚就返左香港 咩事都冇
停電開始我打左比老闆話今鋪碌柒
我準備好辭職
好夠運
會唔會。。
幫公司做手勞作野
點知深水步買開料間舖執錯料比我
攪到錯哂做唔到,要返做。
仲要比老細屌鳩我中學冇讀過化學
歡迎新老細飯局,坐新老細對面一手撞跌杯紅酒淋哂落佢件白色裇衫度
返工睇多啦A夢比老細見到
之後佢成日比野我做
太忙,寄漏左貨辨比鬼佬
公司冇左單生意🙂
頸上面嘅a line
免運費咩?公司自己唔檢查下先
take away真係唔要拎走
將個客張身分證比左之後個客
自把自為加hazelnut落新菜色度然後畀總廚試食
總廚話好好味 我答佢我加咗hazelnut
佢屌到我反艇

佢有nut allergy
第一次係律師樓做實習,唔知廁所個水喉漏水照開搞到成間office 水浸
第二次 經朋友介紹去酒吧打工,拎錯咗支貴酒比一般客,搞到個大熟客無得飲之餘原來佢係黑社會老大佢發脾氣叫手下搞到酒吧亂糟糟我比人炒咗
最後一次去學校幫手睇住班學生,有個學生係校園電台做完直播玩角色扮演賭神
我唔小心開到直播比全校聽到賭俠內容比學生有樣學樣導致學譽已毀
知音人班仆街仲負皮我

Takeaway/ takeout係外賣
Take away 係攞走
之前係一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間就發現今次HiHi嘞,原來架船係用柴油嘅,點知我一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,果陣都有俾人炒嘅心理準備。當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。 

不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。我心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係我,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋 。後尾先知原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。
返第一日送外賣比人問我早餐幾多錢
唔識答爭D比人射死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞