一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
係咪英資洋行
連鎖超市得幾間姐同一集團 最多唔同名嘅超市嗰間
我老細excel 加錯數,計少左2千萬
Contract sum 好似億幾
第二日返headquarter, 全層同事都同佢打招呼
點收科
其實都唔係好嚴重 應該話做graphic 冇咩嚴重野可以犯
最多都係印野無check出錯色 有啲地方漏左冇上色
不過有次用錯第個代理商啲LOGO 出左街如果比行家做你就會比人告同罰錢
好彩張野未出街老闆睇到叫我改返就冇事
係高處整跌左成箱玻璃杯
D碎玻璃聲持續左成分鐘
design 野未出街
算咩嚴重啊
出左街又冇兜果d 先死
前面個啲係出左街架啦 印左出黎去到set up先知 原來我填漏左色
我manager 又冇認真幫我睇就奶哂野
不過本身佢地一開始都度錯size要重新印
最後都係比manager的左入房照左兩句

不過design好多錯都可以好易好快事後改後 所以有咩錯都唔係太嚴重
你話好似上面做銀行個啲 入錯數 又追唔返就真係
中左仲clone 不過認真好多使用者都冇安全意識 咩野都亂咁click
留名
有人係下面都幾係野
最嚴重剩係試過寫web
做FX個制唔記得整個loading screen比佢
有個客以為無反應 瘋狂click個制
一下幫佢做左十幾次FX
每次都百幾萬
銅鑼灣
有冇俾人炒
我覺得
唔係關人命
唔係關寄出去收唔番既訊息
大不了咪認契弟或走佬
冇你諗到咁嚴重
蝕係蝕老闆 唔會蝕到你
中標
個客on9都唔係問題,個上司嗰陣問我「做乜話俾個客知你聽日放假 係咪有必要?」
佢仲要好意思同我講要出warning俾我,換轉係平時我一定會緊張到手震,但嗰一刻我覺得道理係我呢邊(到而家都係) 佢遞份嘢俾我簽嗰陣,我好平和咁拒絕。臨收工嗰陣,越諗越唔順,決定遞信走。
不過成件事最大得益者就係嗰客,投訴到逼走咗我,佢滿意啦

利申 嗰客本來係打黎屌同事A,點知A唔係度。同事B聽咗,咁B嗰陣已經俾佢屌到口窒窒 一副欲哭無淚嘅樣,我咪同B講等我黎聽,結果就出事了。嗰陣仲爭2個星期就過probate 之後係屋企hea咗兩個月先搵到工
最錯就係自己懶好心,幫個同事頂 早知係隔離食花生算
01又上黎攞料,連前面有個巴打講西隧果單巴士意外個回覆都登埋出嚟
寫錯program唔小心令2架地鐵相撞
一隻新買四萬幾既pump 跌落地花左
讀it, 利申做緊文員
覆錯同英文名既客
HK01狗泥嫁啦...
唔係床上叫錯名就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞