一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
你拍佢心口佢應該都照多謝你
仲有個後續係我繼續係個場炒散 唔算做錯野
我淨係做過呢個場唔知其他係咪都係咁, 就算你做上菜又好, 酒水又好, 永遠唔可以停係度唔郁, 要扮到好忙咁

咁之後我做上菜, 上完菜d客係度睇緊show冇食野
下一道菜既架生又準備好哂, 咁我咪企係度一齊睇Show

跟著個經理望到又走埋黎講: 好撚好睇丫? 唔洗做丫?
我個陣做PT一向本住一個"做番自己"既心態去打工
我見佢態度咁差咪應佢: 係幾好睇喎, 你睇下d客都睇到停哂手冇食野
之後好快比佢叫左我入後台, 叫埋我蛇頭同另一個副經理, 佢達朵: 你知唔知我係邊個? 我聽到真係忍唔住笑左, 心諗咩年代丫

之後一路屌, 直到佢有句講: 係咪唔想撈丫屌你老母
我就立起隔離有張椅想郁佢 (佢呆左比唔到反應), 當然我比人禁住左, 之後叫佢咪撚亂咁屌人老母丫, 佢本來又想報警同搞大佢, 但比隔離幾個勸服左
個時既我仲讀緊I大, 好有火亦比較易燥底

利申:都差不多十年前, 知道既同事勿相認
個蛇頭係個小肥既女仔黎 (個時佢應該廿中)
對我好好 不過之後好快就冇再做了
幾年前律師樓做intern, 將要寄去對家律師樓既信copy左勞工處既地址。
好彩無重要資料.
壓力大唔大
以前我都做過司機組頭(但我冇車牌) 壓力大到癲
可能人地就係差e 單就升職或跳去第度好路數多得你唔少
呢啲要故意先「錯」到喎
個經理冇見過我, 好有效率嫁
一出事就會叫走你, 個陣聽蛇頭教話係因為你係度個客情緒會更高漲, 你講左對唔住就入後台唔好出番黎住, 等安排

btw個陣好多大學姐姐都有一齊做
珠寶展出差去老美帶多左幾廿件貨, 報漏海關, 變相走私, 好彩果邊唔洗打把
d 經理仔係咁
冇料扮大袋
有個同事用Excel計某d每日要報出街嘅嘢, 點知條formula錯咗少少,小到係一個幾毫。件事幾年後先俾人發現。最後用佐大量人力物力重新計過。最後賠佐千幾萬港紙。
做西餅店,幾舊水一個蛋糕拎起嗰陣一嘢篤咗隻手指入去啲cream 度唔賣得
扮無事發生過
無同上司講
計錯數double charge個客
但個客又照俾
返PT將一件細貨dump左落個紙箱度,緊住d清潔姐組收走個紙箱之後靜靜雞狗衝去回收場執番
點解要駛咁多錢?
廿幾件乜先
我跌爛架生諗住咁過到骨
第日就電話打嚟屌鳩我
我局住死死地氣認契弟
巴打我都係 我仲要係一野𠝹爆幾包通心粉
珠寶呀CHING
我都試過好彩係堆廢紙
捉到咪罰錢 坐監

利申 做過forwarder 快運果d
知d 客成日偷偷地報漏野
我知佢知但我冇可能拆箱睇哂
飲食業
第一日番工 整pizza
連埋pizza木板放入爐
結果著哂火 個爐黑哂

利申: 你地個d普通料黎姐
揸公司車撞爛左人地架車,公司要賠錢俾人
del 左客個database 無backup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞