一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
扔左老細幾個bank statement file
做神秘客check被人發現係神秘客
番工第一日,以為所有同類機嘅飛機都會係同樣嘅油箱同油量(fuel),結果我叫入油員入滿,之後發現點解可以入到咁多油,原來就算同款飛機都有唔同油箱大細
之後架機超過飛起重量,最後要自己defuel搞咗勁耐,跟住又俾老闆炳。
香港基建野正路條數係會計大
啲經理長工係突登唔洗手玩班客㗎
利申:被人鬧都照洗
返工
咩酒店嚟
唔會係出名西嗰幾間
做molecular genetics research見到行家已經快我地一步出咗paper (個題目係完全一樣)
提咗老細 但係佢貴人事忙唔記得 照投咗俾同一份journal
然後出唔到 老細funding攞咗 但係出唔到
俾committee屌到閪咁

而我完咗project已經順利走人
鎗咀唔同都入到咩?
俾對狗男女偷食咗善惡樹嘅果實
噢 好耐冇見
咁都俾我搵返你
開頭唔識用eps部機 收個客$3000 我收左唔記得$3定3毫 佢走左先見到張單出事 之後追左佢9條街叫佢比多次 好彩個客係鬼佬幾好人冇屌我 佢比我追嗰陣嚇到以為咩事
對比上面好多真係好小事
試過急住拎份圖稿出中環比人趕住開會
新做野又新界仔唔熟路
明明個客一早已經打埋電話比我firm我到左中環但我係中環兜左半個鐘定九個字都未搵到座大廈
結果一去到個客已經係樓下等我一手拎走份工就即刻轉身上樓

仲有最多就係要印D poster冇對色出到黎隻色完全唔撚岩色姐要再印過姐
我以為自己開post
都係pizza
但係係鬼婆同我講
番m記pt 將蘋果批同香芋批兩個調轉左入
仲要勁多客叫批 之後搞到經理出去道歉
利申 番完個日無再番
做警察查一單殺人案,手快快飲咗一杯裝住精子嘅證物
做咗幾耐呢d野錯一次就夠
我呢D淨係教錯客用部機,或者再以前收credit card唔記得叫個客簽名真係唔好意思講出嚟
嚇死個呀伯
D回帶假膠係咪以為自己好撚幽默呀
我而家做lift 有一支條椿撞電覽
本來四枝椿頂住個底
最後計完條原來三支都得
個安全系數大到我初頭聽係唔信既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞