一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
做錯野 係好明顯嘅錯
本身做野都小心 上頭信得過我
上面仲有幾個人check完先出街
個個簽晒名approved
去到個客度屌晒鬼
老細個反應係「簽approved班人做乜撚」
冇鬧我
你認為咁樣好撚搞笑咩 屌你老母
曠工2日被炒
中學個陣有個鬼佬係watsons問where is the water
佢講太快我聽唔明 之後答話冇
剪爆人地條電線
卜一聲,成屋跳晒制
條電線帶電。。。而家諗番都驚
整個新signal系統但係整錯咗,搞到MTR炒車。
初初入行幫手計建築磚牆數, 交完數之後果日先諗落唔對路, 唔記得扣返某道門面積出來, typical floor位置, 但老細竟然無覺得錯, 睇返先知判頭條數竟然同我錯左果份差唔多##判頭數果然for reference only
搭左個招牌棚
牆身攞力位既石屎唔夠力
啲力點爆石屎成個棚差d跌落馬路
果時做緊data entry 真係純粹入data 太無聊太眼訓 我係到偷睇啲片 比呀頭見到 即日炒左 番左2個星期
不過都好既 之後唔會咁on9 搵data entry
罰多佢地兩億
有冇後續? 之後同老細fd唔fd?
做地勤時寄錯左乘客行李 本身寄去泰國 最後寄去左斯里蘭卡
咁你係咪收左6個包既錢? 打個和啦, super
跑步行業 ,
公司屎忽痕話送野俾個客自已有50$
之後我sale乜都話送, 仲4四圍到人講
之後上面俾既100萬本來分12個月派 俾我搞到1個月無晒,全個場去到年尾 跑咩數都得好少錢 搞到公司d topsale,覺得無錢搵 玩罷工 之後成條sales既線返返大陸請人,炒晒香港所有人,之後成個部門無埋
跌撚咗個客張credit卡落啲奇奇怪怪位,最後要幾條友幫手搬開勁多嘢先拎得返
啲老細有話下 雖然無好惡 但自己都深深感到柒
七左就梗
寄左出去既野
番唔到轉頭
可以好大件事
Ed 關人命事就唔講得笑
我有個同事 一個月見唔到佢十日
都冇炒啦 上年頭側側膊話病番唔到工
放左三個月有薪病假判頭冇再出糧
停薪留職
岩wo 咁多人睇住都錯
點可能剩係鬧個細
要鬧要炒大小都要
那些機會。。。
小學數 除1.3啊
當你唔識 個系統唔幫你計既咩?
一封信要send比ABC 三個人,點知係收信
件者果度入左A嘅電郵同埋兩個B嘅電郵,冇撚咗C嘅電郵,仲要cc咗阿頭,比佢捉到,其實好小事,但覺得自己好on9

以後send email 都要小心d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞