一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
而家計鐘既咩
我果陣以半日計 (九年前)
當番四個鐘 實際做四個半
咪話好彩做左一日囉
醒啊 人工咁低
梗係要d下欄野幫補下
li d 都係計
我做完功課係
公司印錯再印不計其數

我隔住個mon 都笑到收唔到
我以前試過
比人笑左成朝
最多比人屌,又唔係唔見cash 要報警
仲要係佢間房到玩
不過一次咁多
因為怕佢老公發現
有無叩喉嘔返出黎?
阿總廚有咩下場
搞左老細個女同和二奶
唔好笑
阿杰
唔係頸上面錯咗sor琴晚眼瞓打錯野
公司某神人前幾年試過落錯左潤滑油比架運油船 架運油船之後爆左,油污KO左某國一條海岸線,公司被人罰左差不多成億港幣。 位神人成team十幾人,連佢個日本仔老細,同個日本仔老細的鬼佬老細,被人一次過炒曬。
堆件係入晒box file 一個個咁嘅。
聽講係嗰陣個file cabinet 爆咗無位,負責處理嗰位老屎忽就指示個intern A去將一啲舊file (大大話話10幾年前)拎出黎,用黃色post it 紙貼住指示另一個intern B去將裡面content 扔入綠色袋去比啲處理公司收走去shred 。

Intern A就再將另一面新嘅file 搬入去嗰個櫃

點知intern A搬晒出黎之後嗰日射咗波,intern B又on99搞撚錯咗拆晒堆無post it 嘅file 扔晒入綠袋。條老屎忽又無望下,個袋就比人收咗。

過咗個weekend,intern A返黎就發覺堆要入櫃嘅box file 吉晒先發現件事。即刻搵shredding 公司救得返一部分,但有一堆已經處理好

結果當然係兩個intern、條老屎忽、仲有個department head 一齊走。

自嗰一年,公司無再請intern 、亦以後無再用綠袋mass shedding (以後舊文件全部入廂放倉。)
有一單係舊公司聽返來
話有個船隊經理冇睇住下面d水手
倒曬泥落海
好似比環保處定海事處見到
捉到應一應
公司罰左好多錢(好似話咁岩要做上市定唔夠資金),即刻炒左個經理
準時放工
跟住點??
條仆街SALES佬咪日日拎住條數問招標部結果囉,佢直頭開埋聲話知道自己最平,一定要批比佢。
但其實一早已經想批比另一間。。。

最後要捉字X咁捉佢份野既錯處再當佢份野invalid咁處理。
我一個女仔推架冇扶手既板車 上面有12箱貨
每箱24支玻璃器皿既爽膚水
推過一個大陸男人身邊 唔小心cake到
成棟野推晒落佢度
佢瞓低咗 佢指住我 我望住佢 我望到佢好想問候我
但痛到佢出唔到聲
我又企係度呆咗望住佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞