一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
你岩 佢地犯既叫知法犯法
雖然懶好笑
但都算有創意
5/10
如果你唔係吹水
就真係蝴蝶效應
寄出去既野
不論寄錯定用錯ACC
人地都有哂留底 好難兜到
我就最怕e 類寄野出錯
一言興邦一言喪邦
做天花個時 鬆錯一口螺絲 成幅做好左既天花跳撚左落黎
連帶效應,少左中間一口螺絲 其他位受重力超左負荷
係take it away 同take away
將公司部值廿萬嘅機整壞,聽講只係落地兩年
令機場所有航空公司通訊系統癱瘓一小時。包括checkin,boarding,查詢等所有電子通訊。

我果朝返早,拎埋早餐返工,本身早更三個人,一個同事射波,阿頭遲到,我新人準時。睇到D panel全部紅燈閃下閃下,好浪漫咁嘆住隻糯米雞,上下網咁。

點知連續幾個checkin counter d 空姐姐姐intercom 上來話checkin 唔到,我當然做返IT9 本份叫D姐姐熄機開過。
過左一個鐘,阿頭返來先知大鑊。衝左入去reset所有閃緊的network card.

阿頭之後俾人照肺。鬧佢遲一個鐘之餘仲鬧點解唔教新人點應對。

其實之前上training 係有教,衹係我掛住食糯米雞唔記得左。(btw 間公司一年有八個星期training 幾好的)

同事勿相認。
又冇喎 其後每次都好小心冇倒過
懶 冇去扭螺絲 check到出嚟諗住實死 點知老細話ok就ok
巴打返咩?
我少咗1000唔洗賠
新人先少錯
我試左兩次上手冇埋數
一接手數完就發現少左錢
仲被人懷疑係我太新數錯
入錯exchange rate,差啲出多100倍糧俾個泡菜仔
返pt試過公司做vip promotion 我briefing 時冇聽清楚
結果收錢個陣全部客都入曬優惠碼 個到應該蝕左3千蚊
個晚得我一個人收錢 好彩冇俾senior 發現
屌你老母...好心你一早上報...無告你民事都偷笑
收左工個同事問我個客留比另一個客個封信去左邊
個刻我答唔知
之後諗返可能係自己冇睇清楚就扔撚左
個男人冇事呀嘛 玻璃
咁佢又鬧得啱,上司就係要幫啲small potato 做出嚟嘅嘢把關,睇到有睇就approve係冇盡責。
屌 我搞咗老闆個女
咁呀頭放緊假就打電話炒佢?
登報?online?無人睇final art work咁神奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞