一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
有個大tender招標

前同事計tender價時計少左個支出 結果中左標
會計check數時發現做左蝕本生意 之後幾乎炒哂成個office d人~
其實爆埋都冇野10幾年前了
康X,講真真人幾正

個潮州佬想用酒潑我但佢撻Q
之後我直接俾人雞左
Btw 過左保自然就冇服務
服務就係唔洗你去搵原廠免費reset
做Consultant: 十幾人 email chain, 有internal 有external
收尾

Best Retards,
Xxxx

比個客打黎恥笑
高登年代, 有印象
具體細節係點唔記得好清楚,唔知有冇人搵得返個post。
成件事大概係咁:

巴打喺一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁巴打就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間巴打就發現今次Hi Hi嘞,原來架船係用柴油嘅,點知佢一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,而佢都有俾人炒嘅心理準備。我諗佢當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。

不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。巴打心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係佢,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋。點解呢? 原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。

就因為遠在香港嘅巴打一時錯手,將一個太平洋小島毀於一旦。
個分別係我幫老闆買野
但佢原來係想我用公司錢買,我做佢秘書有佢信用卡資料以為用佢張卡買就得
Same
我係唔知件貨係咩,但包左十鳩幾層泡泡

貪快界到底,點知原來係客既hdd , 界花左塊控制板 read 唔到

最後賠錢
試野唔應該用production 場喎
一般機票都係最多365日內嫁wo,就算即日飛都應該買唔到明年今日
自助餐炒散
開檔執位、放水杯
啲水杯一次過放喺餐車(目測30、40杯)
咁岩地下滑滑地就試下飄移
點知成架反咗 啲杯爛晒,成地玻璃
當時距離開檔仲有15分鐘
俾得trainee試
就一定係用獨立系統
所以點睇都係IT果度問題
咁唔知 總之真係買遲左一年 飛上海的
Confirm左比埋錢果刻先發現
個心仔都跌埋出黎
日本公司帶sales team....非常巨壓
邊行
工程既話食vo 應該都唔蝕好多?
無自訂簽名架咩
咁之後冇做定上到高位
家下仲做緊
好撚多年前喺英國working holiday
做Burger King
分店係某個倫敦火車站入面
平時大概3日左右會收一次廢油
果排真係十年一遇好撚多紅日(英國無香港咁多紅日)
於是乎儲撚左11日既廢油
平時3日都好撚多油
11日真係2個大桶滿到痴9線
咁D油係違例收左係月台其中一個storeroom
咁就真係好唔好彩重得濟倒9瀉左D廢油
成個storeroom同月台都係廢油
最後要封鋪半日, 所有返緊工既同事都要清油
封左一個月台搞到有D火車班次都要shift少少就返個月台arrangement
不過好彩老闆都知真係好撚多油所以無炒
比著我一係唔做一係跳樓
都未必
有d 兩判為左上大判都低價接
蝕住博上牌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞