一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
就係靠VO救我一命
揸飛機揸咗去第二度
啲乘客仲以為我講笑
開會瞓着
對唔住
無做好耐了
叫同事搬條長木梯返上舖頭
佢走左去搭扶手電梯
隊穿左商場個假天花
賠左唔知十幾定廿幾萬

勿相認
之前份工整閉路,有次有單果到要攞梯爬上去揭起假天花整,跟住個冚家產死老野看更起到依依哦哦話我隻手整污糟塊假天花要抹返乾淨佢,我又on居聽佢鳩up一隻手托住塊假天花一隻手抹,而塊假天花係用唔知咩物料,總之係聚手既,最尾托托下抹掉下成塊假天花跌落地碎晒,果下心諗已經比人炒硬,果條死老硬施施然行開話你自己搞掂佢而家塊野跌落黎果陣又high花左人地廣告牌,好彩人地好人叫我賠兩舊算,又冇搞大件事。而塊天花就我上頭幫手搞掂左然後就好似無事再發生咁而家諗返起果陣唔應該咁傻聽條死廢老up,唔係我負責清潔唔好理,鍾意就同公司投訴再搵人搞少年果陣真係太年輕
我公司有人試過send咗堆loan agreement 去碎(留意,係堆)

結果嗰個部門個呀頭、處理doc嗰個、同pack嘢嗰個summer intern即炒(個dept head最慘,嗰陣佢咁啱放緊假)

咁堆loan doc 點算?咪叫RM氹鳩啲客再簽過
好運係扔咗doc班客咁橋係個好熟好啱傾嘅客
搞左個event要登廣告宣傳,d廣告同newsletter出晒街先發現我打錯左event時間同日期
有冇報警
做包裝
有次包十幾板曲奇運上大陸
冇做任何保護就送左上去
最後全部爛撚哂
同新輝某地盤起小條樓梯一撚樣 即炒加傳出去打唔洗做呢行都得 希望你唔係吹水
準時返工
我嗰次係一次過訂好多件嘢 所以無咁顯眼
而且可能大公司唔太理啲小數
如果喺細公司應該俾人屌死
日日遲到
邊間?
不過我試過係九富打貓被人鬧
公司最新catalog印錯年份
我要同個同事一齊通宵逐本黐貼紙
落錯貨去第二間鋪,好彩係細鋪,應該1萬美金到,個senior幫手落返貨去本身間鋪,當無事發生
做完嗰晚即走 唔計呢樣野港資仲有大把痴線野
係酒吧做?
公司有條幾億loan唔記得咗到期還要罰息
剪咗啲鋼筋,攪到公司有手尾跟
屌boss'
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞