一人一個返工犯過最嚴重既錯

948 回覆
933 Like 35 Dislike
要係對家到扮用戶索料
點知用咗公司email同whatsapp
度尺度q錯成排獨立屋出左地界批唔到滿意紙 全個屋苑賣唔出 每間幾千萬
幫老闆睇住個仔 個仔要睇卡通片我上google 搵比佢唔小心比錯咗AV 佢睇
撞公司車
剪短咗鋼筋
好多都好小事
跌左三千幾萬嘅high jew落地
條撚皮揾話題啫
柒到以為有人信
我喺一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁我就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間我就發現今次仆街嘞,原來架船係用柴油嘅,點知佢一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,而我都有俾人炒嘅心理準備。我當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。

不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。我心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係我,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋。點解呢? 原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。

就因為遠在香港嘅我一時錯手,將一個太平洋小島毀於一旦
唔小心熄咗獅子銀行部mainframe
跟住點收科
我喺某大型電器公司返it 試過深夜個網做deployment 但我搞錯價錢 變相一折賣電器

但因為件事有noise 老細無屌我
返緊銀行teller
以前有個新人接個印度阿婆客
個阿婆講英文話要攞fifty thousand cash
條友on99咁走左入倉攞50萬cash 比個客
但係入電腦又唔知做乜入左5萬
結果day end 埋數佢電腦show有45萬cash loss
嚇撚廢個經理成塊面紅晒
番pt上左老細個妹
煮生豬肉點心 客叫食環署
sudo rm -rf /
最後有追翻?
曠工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞