我家姐突然話下個月結婚。家變

822 回覆
4350 Like 769 Dislike
易地而處諗下,你比左一半首期,而家結婚叫自己老婆一齊住定係仲出去租?我點睇你都係free ride個個多過你家姐至於叫老母排公屋就見仁見智
講咁耐你都堅持打吾字
知否世事常變?
就咁睇證供,家姐首期出一半,樓主冇份,供樓又話要靠家姐,樓主同老母無能為力,睇落樓主都冇出過乜錢㗎啦,可以有咩say,憑咩大大聲話人自私,仲話要層樓落佢名?啊家姐老馮要養埋廢柴細佬比埋層樓佢?

家姐比得首期又供樓,都應該工作咗一段時間,即係年紀都唔細啦,結婚都好合理,問題係留低住定搬出去啫,比大份嘅家姐想留低住有咩問題?唔通儲咁大舊錢買到樓留比細佬結婚娶老婆,自己就要走?一齊住又唔係趕你走,分分鐘公屋都係樓主同佢嘈一時㷫到閪咁講出嚟

睇落家姐兩口唔靠老母都有自理能力,係得樓主一味靠癡慌死佢唔係諗住家姐遲早外嫁,第時結婚自己可以帶埋老婆癡啊媽住咩,而家姐夫要住埋入嚟,冇得屈家姐出大份貼自己咪嬲嬲豬
貧賤夫妻百事哀
你 篇文完全無諗過你家姐會嫁,諗住佢同你供死一世樓,供到人老珠黃嫁唔出?
條仔裙住屋企人做街市先醒wo,

屋企人開街市鋪點都有啲斤兩好難窮。

利申: 裙住屋企人做街市裙左層市區3 房
屌你老母大陸仔
又吾又今又殘體
文盲死返大陸啦

前面仲有條友話佢老母好慘仲吾人老母乜柒柒
係 佢家姐同佢條仔係賤
話撚完佢唔聽繼續用都係佢老母教導無方呀
唔屌佢老母屌邊個呀?
樓主我屌你老母呀
G
無能力供咪自己同阿媽搬出去租200呎兩個人住囉
講到尾 樓主先似係痴果個
姐夫有份住就要供埋一份
除4佢哋供二啦

如果呀媽申請公屋就呀媽唔使供,除3份佢哋供兩份
吾你老母
樓主嗰三分一當屋租咋陰公嗰幾千蚊

供樓筆錢有幾難,首期先係問題呀嘛,家姐拎一半首期出嚟又要供三分一,帶老公入嚟住大房都叫公平喎
屌你老母, 明知打錯仲要繼續打, 抵你有個咁嘅家姐
認真寧願同呀媽兩個排公屋
你要知道如果買呢層樓
都有巴打講左你呀媽係有份比首期
但你家姐仲要叫你呀媽排公屋
即係唔會落你呀媽名
屌咁與其係咁索性唔好買你地兩個排公屋喇
你都識講你家姐自己同個廢柴男友供唔掂
咪由佢地訓街囉 做乜要個呀媽咁委屈
你地唔覺成件事好撚矛盾咩

比左訂同首期未又唔講 幾錢又唔講

同埋老母同埋家姐一齊住就得啦 如果衰啲咁講 層樓關樓主撚事
搵私家偵探跟蹤下個男人,咁樣食軟飯法都唔慌好人得去邊,分分鐘食幾家茶飯,到時如果影到佢有咩衰嘢即刻俾家姐睇等佢地結唔成。
賣左層樓拎左d錢 ,阿媽同妳排公屋。
1拍2散
其實唔明你咩諗法, 你覺得你阿媽落你名合理, 但落你家姐唔合理?
你阿媽同家姐各比50%首期, 你認為家姐拎大房唔合理?
但你覺得你自己有房係合理?
吾你老母
太長冇睇

樓主姐應該已孕,所以急著結婚
本身咁買法,業權就複雜,樓主同家姐都會結婚,咁到時點?正常係你地各自搬出,但你地又擺左錢響呢層樓度,仲邊有錢
你家姐有咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞