我家姐突然話下個月結婚。家變

822 回覆
4350 Like 769 Dislike
吾你老母
其實樓主氹得掂老母,老母唔落名轉曬佢嗰d比樓主,樓主咪有牙力囉,始終樓主家姐自己都有一套鬼主意
樓主水都潛撚埋
由得佢老公供囉! 反正樓豬老母都唔會比到咩比佢! 實行白食白住, 自己儲夠錢就走人, 好過佢有份供但將來都唔知有冇佢份
個男人咁廢
有乜可能去女家
吾撚完未,屌你老母臭閪,又吾又師兄想點撚樣

算把啦你,你都係包容你家姐話哂一家人,仲有你家姐如果有份供點解唔寫得佢名

吾吾吾吾
讀完書都唔識字你就收皮去排返公屋啦
老老實實,幾廿歲仲搬乜鬼樓屋,儲埋啲錢幫你同你家姐俾首期好過啦
吾你老母咩
算撚數啦,樓主字都唔識打,訓街啦
家姐應該好樣衰
真係好撚自私
比說話佢老公聽囉 男人老狗都仲可以咁厚面皮痴住人地屋企人住真係醜
香港女人真係極端到仆街
一方面蔑好仔毒撚到仆街
一方面貼西貼床比mk聽唔少

利申 我家姐都係 個時結婚想攞盡自己屋企最大利益 反而唔為自己屋企爭取對家既野
唔講個男人行為cheap唔cheap
你話一家三口搬個地方一齊供一齊住
假如家姐結婚係搬出去住咁仲洗唔洗佢供先?
你同老母2條友又供唔掂
咁個姐夫搬埋入黎住 家姐出大份就冇問題啦
再唔係就踢家姐出去
你同老母唔洗搬
唔通真係一家三口住一世唔洗結婚咩
其實你媽咪比左供一半既錢
點都唔會拎得返
你家姐食左都消化埋點會嘔返比你地
如果你家姐每月會比返家用你媽咪 當係慢慢還咁可能大家個心舒服啲

樓主如果真係咁唔想貼錢幫人供樓
咪同你媽咪兩個出黎住 你媽同你夾個份錢一定夠交租啦,又或者調轉咁諗 你出去租屋都要比錢 你同家姐住就交租比你家姐咁解
睇你自己想唔想要私人空間

而且如果咁做得 一定會反面
但你地而家都反反地 冷靜幾年可能再見面會好啲呢

如果你真係唔想同埋家姐個老公住
同媽咪搬出黎或者自己同朋友夾租會係個好選擇
樓主老母同家姐一人一半首期, 又過到壓測, 即係樓主負責供果份一定唔重要真係唔明佢憑乜嘢咁大口氣
到時拎到公屋既話, 樓主家姐就話層樓你老母冇份架啦
叫樓主家姐比返筆錢果陣佢又會告你做公屋富戶
依家係佢阿媽同家姐都覺得無問題
係樓主覺得好逼喎 仲發晒癲想打人
佢家姐先提議咁拎公屋啦

所以重點問題係
兩個出錢俾首期既業主
家姐同阿媽都覺得無問題
只係負責俾1/3月供既樓主嫌細

點睇都係樓主錯
係,唔係樓主嘈乜撚
比佢搬左入黎...
下一步一定係夾份迫走你同老母
不停吾吾吾, 自動有人推 POST, 樓主其實幾醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞