我家姐突然話下個月結婚。家變

822 回覆
4350 Like 769 Dislike
樓主層樓首期幾多?
真家變
除非你同個乞衣結婚囉
如果結左婚都係陌生人咁真係無咩好講
你竟然用乞衣黎形容你老豆
唔好唔記得你阿媽都係外嫁女 你老豆係你眼中竟然係乞衣 佩服佩服
都係個句 你又知佢無俾? 咁肯定?
你智力有問題定文盲 同一個問題嘈3,4次?
另外都係個句 無人吞首期呀 依家係老母願意4人住呀
樓主唔願意呀
咁老母願意既又點叫吞呢? 佢有份住喎
呢度有班仆街,覺得咁樣過屋企人一棟冇問題
淨係同你講樓主冇份俾首期冇權出聲
呢班仆街仔平時好可能都係咁棟D屋企人
吾撚夠未呀文盲
咁都有罵戰推post
婆媳關係即刻解決
唔係樓主呢條份皮無比首期又要呢樣個樣,個家姐都唔會叫佢老母出去排公屋啦,已經一家四口住緊啦,係樓主話多間房住得好辛苦,咁辛苦咪唔好供囉 走囉
樓主連首期都冇份比
有資格要求 唔好間3房?
一係你唔好供 出去自己租地方住咪算
冇料到就真係要收下皮
咪撚理班on9仔鳩up,攬撚實你老母趕走d外姓人啦柒頭

d撚樣仲話咩仔同老母唔係同一伙,他朝一日老母走左d野唔留比個仔唔通留比外姓人呀,都on99食賓周
清 我好驚呀
我剛剛買咗樓 個名我嘅
家姐話一齊供 唔知佢男友會唔會過埋黎住
唔想層樓俾外人入侵
伯母肯一齊住
個家姐又拎一半首期出黎
又會幫手供

無問題喎

係樓主自己唔肯

我有無理解錯

即係依家成件事係得樓主不滿?

定樓主係咪諗住自己係仔,層樓最後一定留俾自己
點知殺左個程咬金出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞