我家姐突然話下個月結婚。家變

822 回覆
4350 Like 769 Dislike
我家姐突然話下個月會結婚,佢個老公仲要搬入黎同我地住,我咪話400呎住4條友劏三間房會住得好辛苦,我家姐竟然叫我老母到60歲去排公屋好快有

係樓主拒絕間3間房先要拎公屋
如果樓主唔拒絕 咁係無問題
吾你老母,死假膠
on撚9,比個解決辦法出黎,就一定謀9老母錢咩,邊個叫細佬冇撚用,冇出錢冇得話事,多多聲氣。
佢唔Like細佬,淨係留老母、請走細佬都得丫。佢比埋丫媽個名比佢排,叫好啦,細佬單人排排10年啦。
真係要謀老母錢,就真係留老母照顧埋個孫先,再送去老人院,就死先接翻黎睇。中間再按多次樓用老母名買首次樓啦。
條仔你地有冇見過?你家姐會唔會俾人呃啊

不過你家姐都真係無腦 一係就俾佢條仔洗撚左腦
咁仆街嘅野都講得岀口
原來仲上緊熱門
樓主自己改埋名深潛
有冇理,大家心照啦
係樓主自己整死自己
係樓主自己無本事 但竟然又嫌400尺3間房細
所有既源頭都係源於樓主唔想400尺劏3間房

同埋女就係外人呢d思想真係含撚得 21世界都過左5份1
仲保留呢d支那思想
你家姐幾多歲呀,或者介紹俾我識,等我幫吓你。
你又知首期佢老公無份出?
同埋無吞老母一半首期呀 家姐係樂意4個一齊住架
樓主唔樂意咋
有合理理由懷疑係拼音仔普拼定粵拼就唔知啦
結左婚仲係外人?
佢係外性人 但唔係外人
算吧啦
上面有巴打分析過
唔重覆了
伯母自己都同意女婿一同住
分分鐘呢個就係要個囡供娘家樓既條件

係樓主唔知頭唔知路
以為家姐吞錢姐
事實就係樓主一家三口有得住新樓
家姐俾一半首期都冇得叫老公同住?

白白供層娘家樓去外嫁
又留俾細佬?
應該弱智先會咁
照你咁講 個老母係都要整死個仔 咁計!!

嫁女仲要貼大床! 蠢撚到咁! 我就真係吹佢唔賬!!

比外來人吞埋自己財產 都仲on99 咁 幫外人講說話!都唔幫自己個仔留返層樓娶老婆 !!

咁樓主真係低撚死啦!!只能怪佢老母咁撚柒蠢!!

樓主其實可以 考慮重刷!!
係樓主自己整死自己
係樓主自己無本事 但竟然又嫌400尺3間房細
所有既源頭都係源於樓主唔想400尺劏3間房

同埋女就係外人呢d思想真係含撚得 21世界都過左5份1
仲保留呢d支那思想
個女個男朋友 唔係外人??

佢地亂輪 定 跟左樓主老豆姓??
結左婚仲係外人?
佢係外姓人 但唔係外人
咁既然大家都唔知有無俾 咁你又話佢食軟飯?

同埋你其他咩吞首期個d 駁唔到喇?
你估依家20世紀70年代?
大佬依家網絡世界 思想可唔可以唔好咁陳舊
其實你係咪百幾歲人瑞黎 d思想咁撚老既
樓主, 既然你家姐咁講, 你咪同佢講等抽到先結婚囉 ....
層樓以後佢自己供返 .....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞