我家姐突然話下個月結婚。家變

822 回覆
4350 Like 769 Dislike
屌 乜撚嘢今賤
睇你啲字睇到炆
咁字唔撚識打? 定唔撚識讀?
問題係首期係個女出,如果喺個女出首期,唔係阿媽,又唔係咁講法
你家姐肯定有左
如果你不嬲諗住家姐嫁左會搬,即係家姐貼錢留間屋比樓主你娶老婆?你首期都冇比痴樓住咋

仲有乜撚野外姓人唔外姓人,乜世紀呀真金白銀比首期買樓都唔住得我係家姐寧願唔撚買算啦!出晒錢原來貼樓比細佬娶老婆既

不如同家姐傾交少少錢當交租,唔供1/3,儲到錢你搬仲實際啦
間屋係老豆老母既話之你捐俾救世軍
依家首期一半係個女俾
其實係咪未買?未買既話就繼續住200呎喇
吾你老母咩
大悲咒
4個人供 買大d lor
根本老千手法
家姐一開始計算好,3個人入面,1個無比首期冇say,1個肯定心軟,剩低自己就掌握晒主導權
而家首期就呃左,理撚得個老母死,至於樓主,嘍囉一隻wfc
樓主當無左個家姐,自己出去租啦。但個老母一定要留低住。唔好做個不孝子。
唔係你家姐同姐夫嘅錯
係香港嘅錯

就係有你呢D死狗公
依家佢有霸曬?只係叫個老公入黎住,劏三房,出細房果個親生仔就瓜瓜嘈,邊個先係謀老母啲錢呀?
不能認同更多
其實樓上幾條友係咪智障
都話依家係老母都唔介意家姐老公4個人一齊住
只係樓主覺得好迫 所以發癲屌鳩家姐 仲想郁手
最後佢家姐先講句咁叫阿媽去拎公屋

即係原本 阿媽 家姐(出首期的2個人) 都認為4個人住係無問題
而樓主(無出首期 但將會供款1/3) 認為有問題
樓上講撚到乜家姐一早諗住踢走老母

依家係樓主發癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞