我家姐突然話下個月結婚。家變

822 回覆
4350 Like 769 Dislike
吾你老母?
加多個口字邊係咪好撚難呀吾你老味
而家層樓到底落咗邊個名
如果你冇名但有份供
記得留低所有供樓証據例如過數記錄
將來最壞情況要打官司可以做証據要求分錢
又一個大陸閪
block得
吾你全家
大陸仔死返百度啦
吾你老母臭化閪
巴打,你想層樓有名,基本上一定要畀首期,你家姐畀咗一半,冇一百粒都六七十粒,果到一般人要儲幾耐?

你家姐踢你老母住公屋係仆街,但嚴格嚟講你供樓只係當交租,你係最冇say嘅人。

當初根本唔應該叫家姐出首期,想女嫁出去,就留返啲資本畀人搬出去,你屈咗人舊錢,又想兩姐弟加老母一直住落去係諗下都知冇可能,唔得咪唔搬住囉,冇咁大個頭,買咁大層樓。
自己名都唔好落,淨係落老母,慳返首置quota
怕以後佢氹掂老母,改到個業主得自己名
落咗老母名 老母就無咁易申請到公屋
可唔可以講多啲條仔同家姐點賤法?
同佢條仔唔熟,係食過兩次飯。
其實大家覺得男方搬去女方屋企個做法有無問題?

又吾又今又浄
吾你老母
師咩兄啊呢度連登嚟
最大獲係一半首期
始終你家姐比過一半首期同供過層樓
咁計佢講野可以大聲過你好多

除非比返一半錢你家姐 咁就有得傾吓
唔係肉隨砧板上 一定比佢得逞
垃圾 又作新聞

Hk01 經濟日報 死全家
係既話就話你家姐趕走你同老母 咁就可以好快搞掂上樓
啱字識加番口字邊
個「吾」字就唔識
一早預你老母攞公屋仲叫佢一齊供,你家姐都諗好哂啦,你老母搬咗之後下個就到你,你仲喺度一家三口,你知唔知依家咩情況?
未開始供嘅就即刻叫停計劃,供咗嘅就...我估都唔係好多錢啫,你又冇夾首期,供咗嗰啲當交租算啦,第日有錢再買過囉

btw吾你老母閪今你老母閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞