我家姐突然話下個月結婚。家變

822 回覆
4350 Like 769 Dislike
到有能力果時咪又係比人串埋單
生完又點,外姓人就係外姓人,睇撚埋咁多cctvb c9劇都get唔到爭產重點,做仔緊係死攬呀媽同佢講唔可以益外姓人啦
如果係真,又係一例證兄弟姐妹唔好夾份供樓,尤其是當中有外嫁女,會突然想結婚或想生仔,咁就好大鑊
吾你老母閪
樓主根本選擇性回覆講得好撚正確既係你真係無能力,就收皮忍撚左佢直到你有能力走啦
本身有能力架,不過D錢拎左黎同老母夾錢養埋樓主個裙腳仔O者
吾你老母都咁多正評
有種男人又搵得又上進搵條女都難仲要俾人呃錢,有種mk仔渾渾噩噩半世搵到條女都會貼埋大床俾條仔。
樓主你個案例同我個fd一樣,佢家姐又係識條mk仔又結婚又剩又話搞大左搬入去住,一開頭都俾下2,3千家用我個fd老母,跟手好食懶做做下散工,每日差唔多就係2公婆走入間房,有飯食就好醒出黎食食完拍拍蘿柚就走,我個fd唯一只可以做擺明割席日日俾說話佢2公婆聽,佢家姐可能最尾都受唔住條垃圾離埋婚,二個都各自搬走左
一陣去到尾先發現原來家姐果份係阿裙腳仔姐夫屋企俾,不過因為錫家姐先寫晒俾家姐
咁樓主就仆街了
根本上之後你同家姐就2家人. 長遠都唔會住埋一齊
但好明顯層樓就無你份話事.
既然傾唔掂就唔埋. 情願輸少當嬴
吾系甘牙開d post都咁多正皮 代表咩
你屌柒佢同佢老公啦
想像樓主grad trip,要問家姐攞錢
仲吾 吾撚完未呀你老母
樓主原來無份比首期 成件事變相係樓主家姐同老母買樓
不過樓主家姐都仆街嫁啦 一早諗住結婚買樓又唔講 哄完老母上賊船即刻話要帶人番黎迫走老母排公屋

所以樓主自作多情以為供果少少層樓就有佢份
Vs
仆街家姐自私為貼佬分老母身家

老母係成盤計劃既大輸家
屌你老母打錯字仲咁多人應
分4份 叫佢老公都要供
結左婚帶個老公出去見親戚朋友都無面啦 住外母屋企 仲要自己無名 無份供
佢結婚搬走,你同老母仲洗乜換大屋?
如果排得又分配到 即係有資格
你點判斷邊個比邊個更有需要?
呢d數真係難計 , 你索性唔好供啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞