‎[KPOP] 2019 K-pop討論區 (13)

1001 回覆
24 Like 15 Dislike
在三大無線電視台中,KBS及MBC為國營電視台,政府所佔的股本比例為最多;而SBS則為唯一一間由民間運營的電視台。
http://www.inmediahk.net/node/kbs-mbc-sbs
話說真係幾信相由心生 呢幾年有時碌ig見到jjy 真係覺得好柒 尤其係留頭髮開始 越嚟越殘道友樣 腎虧樣有得睇 而且對返啲對話日期睇返佢ig 幾好笑 例如151225嗰張叫「決定!」 應該係決定做一世雞蟲
當然今年機場被全國捕獲嘅機場照更加俾重新定義左「柒」
btw 上述提到個牙🌟 都係越嚟越柒 野心大左就睇得出自我膨脹個得戚樣 又係另外一個例子
我諗就算係同金俊浩打賭, 車應該都會係RS下車
報得最多料反而係sbs
即係韓國人去澳門賭場賭都唔得?
差2個月就等到圭賢返黎
又搵代班MC先
為咗轉移視線,連朋友之間二萬幾蚊嘅賭博都要拎出嚟講
我以為起碼要去到200萬港紙先會犯法
原來萬幾已經唔得
應該咁講,一次起兩次止ok
唔可以賭得大同埋成日去海外賭
我以為起碼要去到100萬港紙先會犯法
原來萬幾已經唔得
外圍應該細單啲?睇認哥個陣秀根得閒都會自抽
根據韓國刑事法第23章第246條,如果有人以增加資產為目的參與賭博,最高可處罰500萬韓圜(約3.4萬港元),如果該人士是「慣性賭博」(次數多、明顯有賭博習慣),最高可判罰2000萬韓圜(約13.8萬港元)及入獄3年。由於韓國是少數國家採用國籍原則來執法,所以就算韓國人到海外合法賭場賭博,都有機會受到處罰。

另外,如果賭博牽涉的金額過高(未經金融公司進行1萬美元以上的外匯交易),亦會觸犯到韓國的「外匯交易法」
過左好耐先自抽咋
仲要佢地都唔係外圍係圍內
@瘋狂的貧道

【韓版撒貝寧時間】
SBS節目《想知道那個真相》今晚播放了有關「Burning Sun」事件的預告!
好久沒關注這個節目了!上次關注還是幾年前3母子事件!老粉都知道吧那個事件吧!當時鬧的也挺凶~這個節目收視率一直不錯!
不知道下周播這節目記者能查出個什麼瓜來! ​​​​

同你上床有9用
同滿叔扑野就真係可以做藝人啦
@瘋狂的貧道

【節目組後期盡力了】
#心酸旅行# 最新一期,用了大字幕擋住了鄭俊英 進行了後期處理 ​​​​

依個節目我睇無限挑戰睇過
呃D無知妹妹
最後個張
咁佢出聲嘅畫面點算
D對答點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞