‎[KPOP] 2019 K-pop討論區 (13)

1001 回覆
24 Like 15 Dislike
就係後生先有呢種幹勁
啲老屎忽睬你都傻
成日都講
係得呢個圈子係淫蟲嘅
有證據就拉晒佢地啦
使撚比面佢地?
老屎忽屋企有老有嫩
咁多責任點敢
MoonOutsider:之前是說最高 偷拍五年傳播五年一起判最多七年 但是真的判刑的話他現在除了聊天記錄可能沒有別的錘了就判不了多久的意思吧
巴啦啦小魔咒:鄭俊英要是說自己只是單純的口嗨一下沒有付諸行動,那沒有證據和受害人的話根本沒辦法加罪。哎...

RED-redare:迷姦這項沒有舉報人,也沒有證據支撐,只有他的聊天記錄。所以不會立罪
centre真係無個可以正正常常出道
好難怪啲女仔唔敢舉報,佢地起初連自己喺嗰啲片都唔知,係記者搵佢地先知,仲係咁問點算好。

叫佢地出嚟即係認片入面嘅係自己,同埋佢地而家應該不斷怪緊自己。

無錯,係好懦弱,等於放生條仆街仔,但設身處地咁諗,畀咗係大家,都未必真係咁有勇氣走出嚟,可能當自己唔好彩被鬼壓就算。

希望有人可以勸吓佢地,等佢地唔自責,要企出嚟等條仆街仔受返佢應有懲罰,唔好再有其他女仔受害。
所以係要俾時間佢地
@漂亮虎咚咚

【theqoo】李秀根的過往性暴力爭議。
大家注意一定要區別「不起訴」和「暫緩起訴/免於起訴」的差異,「기소유예」既可以翻譯成暫緩起訴,也可以翻譯成免於起訴。「暫緩起訴/免於起訴」=被告人的行為已經構成犯罪!

@高田渡邊_:這事兒不新鮮,韓網論壇過一段時間就會拿出來討論一番。 好像是05年的事,那時候他還是小角色,因為這事休息了一年。 再總結一下,05年他是單身,找了小姐,然後有對小姐動手,不構成強姦,但是構成傷害,最後雙方應該是和解了。
原來李鐘泫連kakaotalk ac del埋
一直唔露面
暗地裡做埋啲小動作
係咪男人嚟

鄭S1先一碌????
即刻反手告你take野
唔怪得有咩事都可以去賺日飯錢
最撚怕一陣間緩埋刑 坐都唔洗坐
救條毛啊,搵人救下鄭啦,比隊友累死
琴日已經del左啦 好撚驚喎佢
做咗又唔認
仲想匿到幾時
唔係真係以為有FNC攬住就唔洗出嚟面對啊嘛
基本上佢都已經還原個朵臭撚晒唔明佢做乜賴死唔走唔係諗住仲可以出返嚟呀麻
佢幾時退伍
原來李鐘泫連kakaotalk ac del埋
一直唔露面
暗地裡做埋啲小動作
係咪男人嚟
琴日已經del左啦 好撚驚喎佢
做咗又唔認
仲想匿到幾時
唔係真係以為有FNC攬住就唔洗出嚟面對啊嘛
基本上佢都已經玩完個朵臭撚晒唔明佢做乜賴死唔走唔係諗住仲可以出返嚟呀麻
del哂都無用啦
名譽已經插哂水
告唔入留喺圈入面都只會係過街老鼠
間公司都就執
而家爆出黎嘅多數都只係聊天記錄
唔知記者同查緊案嘅人究竟手上面有冇揸住其他實質證據
證明到佢哋係扯皮條或者賄賂警察
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞