‎[KPOP] 2019 K-pop討論區 (13)

1001 回覆
24 Like 15 Dislike
9up一下 金柱赫會唔會係知左啲咩被滅口
無意冒犯 只係突然有咁既諗法

你會唔會諗太多

吳記者得25歲

吳記者得25歲

吳記者真係叻仔
【#勝利[超話]# 與總警吃飯】據韓國電視台早間新聞報道,2017年勝利和總警公3次會餐 ​​​
姜丹尼爾真的槓上公司! 聘「王牌律師」打官司:不排除解約

南韓男星姜丹尼爾自限定男團Wanna One畢業後,近期和所屬經紀公司LM娛樂傳出糾紛。1
4日證實他已改聘「王牌律師」廉龍表,該律師對於藝人與經紀公司的合約訴訟相當有經
驗,此舉也等同正式向公司宣告開戰。

據韓媒報導,姜丹尼爾已將合約相關問題委託律師廉龍表,廉龍表隸屬於南韓四大律師事務所之一的律村法律事務所,更是專門負責娛樂事務糾紛相關的「王牌律師」。姜丹尼爾方面已委託律師向LM娛樂遞交了內容證明書,要求修改部分合約內容。而若是公司不接受相關條件,姜丹尼爾將會選擇解約,但目前還沒有具體進展。

其實三月初姜丹尼爾就承認與經紀公司有「糾紛」,主要希望能夠透過IG多與粉絲交流,便向公司提出希望IG由自己管理,但遭到拒絕。

雙方還在「爭論」中,就被爆出提解約的新聞了。姜丹尼爾無奈表示,有些報導不是事實,令他感到很慌張,他決心槓上公司爭取權益,「要做下這樣的決定,我也煩惱了很久,這是為了我的粉絲所做下的決定,我很想大家,也想快點站到舞台上。」

南韓男星姜丹尼爾自限定男團Wanna One畢業後,近期和所屬經紀公司LM娛樂傳出糾紛。1
4日證實他已改聘「王牌律師」廉龍表,該律師對於藝人與經紀公司的合約訴訟相當有經

據韓媒報導,姜丹尼爾已將合約相關問題委託律師廉龍表,廉龍表隸屬於南韓四大律師事務所之一的律村法律事務所,更是專門負責娛樂事務糾紛相關的「王牌律師」。姜丹尼爾方面已委託律師向LM娛樂遞交了內容證明書,要求修改部分合約內容。而若是公司不接受相關條件,姜丹尼爾將會選擇解約,但目前還沒有具體進展。

其實三月初姜丹尼爾就承認與經紀公司有「糾紛」,主要希望能夠透過IG多與粉絲交流,便向公司提出希望IG由自己管理,但遭到拒絕。

雙方還在「爭論」中,就被爆出提解約的新聞了。姜丹尼爾無奈表示,有些報導不是事實,令他感到很慌張,他決心槓上公司爭取權益,「要做下這樣的決定,我也煩惱了很久,這是為了我的粉絲所做下的決定,我很想大家,也想快點站到舞台上。」

哈 玩咁大
最好你真係贏到 唔係實仆街
作為一個7年PRI見到承炫咁我都好心痛
我都明佢依個諗法
依幾日我都係期望崔會岀嚟認錯解釋
不過佢選擇咗個最壞嘅解決方式
對佢完全地徹底失望
望住屋企啲poster對依個人好陌生
曾經喺敏煥婚禮上喊得最勁果個
曾經溫柔照明每個成員嘅隊長
最後竟然係拖累全隊嘅人...唉...

我就10年啦唉
我已經完全接受晒
已經唔係雙重人格可以形容
完全係2條友黎
把口衰啲都咁話
依條仆街淫蟲唔死都無乜用
依家想買最後張日專都買唔落手
有佢出現我就唔想要
但係係最後一張啦
好彩日巡無取消
承炫要加油大家要加油
接受現實啦 依條仆街所做既野就算點道歉都好已經唔值得原諒

我已經接受左4個都仲係FT嘅
只係好擔心其他四個
聽日見到洪基又要睇住佢扮無事咁安慰個地

承炫一定好大壓力
日巡成個吉他分晒比佢 又得返半個月 全部野要再夾過
到時應該氣氛好沉重
不過真係好多謝佢地四個堅持繼續開日巡!
我依家最驚係會有好多日飯退飛/唔去
話晒崔生有咁多日飯
前1-2日睇仲有好好多人話缺一不可
明明啲罪狀都list晒出黎
點解啲人仲覺得有救仲覺得可以原諒等佢贖罪
李勝利這男的真是絕了
一天只睡三四小時,不抽煙不吸毒,努力學四國語言,小生意也自己親自上場,白天排練晚上打理生意,手底下好多個副業同時發展,不僅如此,還有各大綜藝打歌節目,還要發ins 推特 微博 甚至還有小紅書賬號鞏固粉絲……就這樣,他還有時間繡十字繡[允悲]!
【naver綜合】16日上午10時(韓國時間)崔鐘訓因涉嫌散佈非法拍攝視頻而被立案,以犯罪嫌疑人的身份被首爾警察廳廣域調查隊傳喚.崔鐘訓表示"將誠實地接受警方的調查.很抱歉在社會上引起非議."

個個都係同一句 copy and paste 唔洗錢咁
lm
【現場視頻】今早10點#崔鐘訓#前往警局接受調
並向大眾說:會誠實接受所有調查!
接受記者所有提問均以:對不起,不是,不知道回復 http://t.cn/ExvTkRR ​
【theqoo】現職律師對鄭俊英量刑的預測:最少有期徒刑10個月,1年左右吧。 ​​​
【theqoo】現職律師對鄭俊英量刑的預測:最少有期徒刑10個月,1年左右吧。 ​​​

少到

頂你個肺咁先1年

咁樣對idol 唔係一件好事 好消耗人氣 呢d一係唔做 一做就要贏

頂你個肺咁先1年

屌呀
1年????

頂你個肺咁先1年

屌呀
1年????

名譽掃地最緊要

頂你個肺咁先1年

屌呀
1年????

邊個吹到坐7年
頂你個肺咁先1年

屌呀
1年????

邊個吹到坐7年

起碼都3、4年啦
屌呀
1年????

邊個吹到坐7年

起碼都3、4年啦

最少1年 最後唔一定只係判1年嘅
頂你個肺咁先1年

屌呀
1年????

名譽掃地最緊要

唔通名譽掃地就唔洗坐監咩
屌呀
1年????

邊個吹到坐7年

起碼都3、4年啦

最少,咁最多坐幾多
邊個吹到坐7年

起碼都3、4年啦

最少,咁最多坐幾多

之前好似話最多7年
起碼都3、4年啦

最少,咁最多坐幾多

之前好似話最多7年

咁好心佢判足七年 罪大惡極死不足惜
最少,咁最多坐幾多

之前好似話最多7年

咁好心佢判足七年 罪大惡極死不足惜

愈耐愈好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞