‎[KPOP] 2019 K-pop討論區 (13)

1001 回覆
24 Like 15 Dislike
可能姜dan諗住橫掂都咁樣,不成功便成仁,大不了咪照返參加202前原定咁去加拿大囉
【tvreport】[楊賢碩,勝利,鄭俊英等被韓市民團體狀告,"用小伎倆逃避責任"]16日,市民團體"平民民生對策委員會"表示,針對#勝利[超話]#和#鄭俊英[超話]#,分別以性交易介紹和利用攝像機非法拍攝的嫌疑向首爾中央地方檢察廳告發.

平民民生對策委員會還以管理監督疏忽為由告發了勝利和鄭俊英的所屬公司YG代表#楊賢碩[超話]#和Makeus Entertainment代表李東亨(音譯).

平民民生對策委員會在告發狀中說明瞭告發理由"勝利和鄭俊英缺乏作為公眾人物應該遵守的倫理意識和道德性.此外,如果所屬藝人發生越軌行為,經紀公司一直以'解除專屬合同'的伎倆回避責任,經紀公司也與藝人負有共同責任."
如果有得揀切左佢坐一年 同唔切坐7年 揀邊個
佢仲要無咩黑眼圈
@RED-redare:迷奸這項沒有舉報人,也沒有證據支撐,只有他的聊天記錄。所以不會立罪

@RED-redare:回復@草綠色木枕:偷拍視頻並傳播的量刑並不太重,大部分不判刑只刑拘。再加上他的視頻並沒有放在公共平台,如果沒有以其他罪名起訴,一年的量刑基本是極限

@小巫婆呢azp:回復 @草綠色木枕:視頻只能作為偷拍傳播的證據,而且也算程度的傳播度低就會叛的輕,mj聊天記錄不能作為證據,能有證據支撐的太少了
同你打番幾年,你就算贏左出番黎都冇用
揀切左佢
坐監都唔知會唔會特別待遇既
但得罪cj仲有運行?
佢捧得你起亦可以整死你
咁話佢涉嫌海外性交易呢?
海外叫雞應該唔係犯法
只係形象要插水咋
韓國叫雞、做雞唔係都犯法咩?
咁如果有女人願意出嚟舉報呢?
到今日都冇 遲啲會有咩
追星追到傻撚咗?
你鍾意嘅係有做嘅 拉埋落水 等你知飯個咩人咋
同我爆撚哂佢tim啊最好
我話知你12345代團
呢啲偷拍 迷奸一個都唔可以放過
咁始終女方都要時間消化既
唔犯法架咩?交易喎
爆加害者好了
希望唔好爆到受害者
仲有其實唔應該只爆藝人
到底警察果邊係點 甚至政府果邊係點 都應該要爆晒出嚟
我都覺 啲勇氣要儲儲
啱呀 你粒星行得正企得正怕咩人爆
一次過產走晒啲娛圈毒瘤
點會冇佢外號熊貓
其實有冇證據先
啲對話佢可以話自己亂講 唔係真
要有實證先得
之前訪問返個記者
話佢地搵過d受害者
但受害者根本唔知自己俾人偷拍
唔知個記者會唔會逐個搵
咪係
今次走得甩下次都唔知幾時先爆到出黎
冇事個啲繼續名成利就
對班女仔公平咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞