[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (26)

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
stanley都有話過蟹蟹同佢一樣高
一樣高係劇裡面扮情侶應該唔一定要特登將水水塑造到一個小鳥依人形象 因為本身都唔係
如果情節係寫水水坐喺度啊龔企喺面前咁挨心口會合理好多 通常都係啲失意位
岩呀 終於睇到呀水做個小女人依偎龔生 龔生錫到佢燶個樣 老懷安慰
我覺得阿蟹可能只係坐低咗聽導演、助導嗰啲指示喎, 佢兩個差唔多高, 坐低分分鐘仲難就位過叫阿蟹自己就位.
其實生果嘅記者應該唔熟愛回家嘅劇情囉, 居然話阿龔係水水嘅上司, 市場部幾時有head住尋寶圖呀唔該!
一樣高挨落心口會畫面會怪怪的,不過有得挨好過冇得挨
諗諗下唔知龔友星期四會點助龔?

水: 世伯你咁急搵我嚟咩事呀??

佢拎住塊餅問: 阿May呀,你同阿仔冇咩事嘛?

水: 世伯你點解咁講?? 唔通阿燁同你講咗啲咩??

龔爸: 唔係呀,你睇,塊餅係阿仔整㗎...我都唔知邊個係Mary...咁大個人喺塊餅寫埋啲咁嘅嘢..

水:

龔爸: 你話我知,係咪個死仔對你唔住,等我幫你打醒佢

水: 世伯..其實.....

龔爸: 我唔理呀,我淨係認你一個新抱仔㗎咋...

我覺得舊個副正啲
以佢醋王性格,應該即刻包住佢,佢心諗呢啲只有我先可以欣賞
一小鳥依人就好唔龔水
睇返尿袋呢集阿水對住阿龔講:「阿死賤精吖」都覺得好龔水式甜 明明阿龔都無做衰嘢都要俾媽小姐鬧死賤精
頂我笑咗
好賤
其實我覺得雖然劇透好甜,但總覺得唔係咁簡單,唔知係咪太知道劇組點都有啲cls嘢比如係個手袋其實大小姐都想買然後最後一個比阿龔買左,跟手阿水第二日帶返公司又引起一輪cls劇情

所以雖然毒果好仆街,但我好似仲期待左,或好啲黎睇有啲之前冷卻熱情嘅人都會有呢個感覺。
所以蘋果講嘅嘢不能盡信 就算11年前明昆都係同事咋嘛,除非之後有劇情講啲總監位大兜亂,等阿龔暫代David個位,咁龔水可以擺明依泣
所以向好嗰方面睇只希望多人睇龔水,無追開或者會以八卦心態嚟睇 可能睇完就欲罷不能要追返龔水線
再來多鋪優引計畫

Tbb 你好心保護下你其下藝人啦
同埋佢拍片果個位
似係工作人員企嘅位?

司馬昭之心 路人皆知
應該企正工作人員後面影
可以咁嫁咩
其實兩位主演咁辛苦唔劇透
就比蘋果一次過玩殘哂

不過我都會睇落去嫁
平時係街見到拍戲 淨係行近啲望下都已經被人鬧 真係好好奇點樣咁近影
咁平時真街坊都鐘意拎部手機出嚟影拍戲,唔係入鏡阻住相信在場工人員都唔會理
仲有放大功能呢,感覺有zoom前影
所以Stanley 叫大家影到都唔會擺上網,因為已經到戲肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞