[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (26)

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
總監大人咁醒肯定不停鬆章其他熊家人啦
但係不停截糊水水 搞到不停鬧食蕉連皮
tree gun 欣慰笑:啊龔啊~你咪讓下二妹囉
咩咩真人係咪去左外國返學, 即短時間內又唔出現
龔爸係度嘅話又要家法侍候
龔友見到爛賭水會有咩反應
會唔會誅完阿水等佢輸錢之後掉轉頭鬧阿龔唔鬆章畀佢

好掛住爛賭水,382同之前陪mandy過澳門賭錢嘅時候發爛渣勁cute
咁啫係marketing得番一個人
調水水去幫下手啦
龔友咁錫新抱仔唔會咁既
如果致敬呢套電影都好啊 又有戲劇效果
UST讀架,邊拍邊讀
阿水做咩係龔氏父子眼中都冇問題㗎啦
龔友:阿仔你做乜唔讓吓人
我舅母係群姐嗰集佢俾龔燁搞到暴走都好正
我自己平時打牌都會咁
爛賭水一開頭好正常㗎,記得同mandy去澳門嘅時候仲勸mandy唔好沉迷賭博,雖然最後暴走
唔知龔友會唔會畀呢個反差嚇親
呢啲cls劇情諗下都興奮
以前阿水暴走阿龔只係喺隔離笑住食花生,但係一齊之後應該會主動呵返阿水
希望係阿水開頭坐係龔友隔離好乖咁睇冇落場打
但阿水愈睇愈燥跟住就鬧龔友最後自己落埋場打
龔燁應該食完花生先出嚟埋尾
阿水落場要帶定隻文件夾
唔係就會變成咁
阿水唔會鬧龔友啦,我相信阿龔真心會反佢檯㗎

可能調返轉,阿水落場,愈打愈燥又輸,跟住龔友叫阿水起身俾佢打: 唏,而家啲後生,咁樣打牌點得㗎,等我嚟,你喺到學嘢啦,新抱仔,睇我點幫你報仇

佢而家堅喺以色列返緊學,不過唔知留幾耐啫
可能遲幾集都要講佢進修
俾返啲人Marketing好喎
還尿袋個個部門都爭幾廿個,號稱三千員工嘅接龍個Marketing無可能得阿龔一個做晒 或者調個有多年市場部經驗嘅員工過去幫手都唔錯
可能劇情會話派咗佢上哈爾濱幫手
我舅母係群姐嗰集同kc terry打愈打愈似爛仔超好笑
比龔友見到另一面嘅阿May其實都唔錯
如果冇理解錯 呢個ust-kellogg emba programme基本上係要香港、美國兩邊走嚟走去,間唔中仲有好似今次以色列呢啲交流團/課堂之類
公認係世界上數一數二 Lisa好犀利

同楊洋個角色反差好大
阿may識用魚尾夾控制發脾氣
所以唔會響龔友面前發脾氣喎
既然咁忙可能真係拍唔到wor
其實之前洋洋咁耐冇出來我都唔為意
係主po有人講我先知
我都係見有人講專登睇吓阿蟹嗞相先知好似好耐冇佢
上星期好似都有見過報導有講羊羊真人好勁
所以戲劇往往同真人反差勁大
btw 開心速遞裡面有不少人個背景cv都好勁但要入tvb逗份雞碎咁多人工
tvb拍戲可能真係追夢之用
如果單靠TVB份糧養家真係死得
讀書讀到嘅知識始終係自己嘅,就算唔撈TVB羊羊出去都大把世界,不過睇佢又真係幾鐘意做戲咁

之前睇過一集係講阿水好在乎Rebecca同羊羊嘅,甚至嗰時係綠水緊都叫綠帽遷就兩個姐妹。如果之後龔水一齊應該都會係羊羊又瀨嘢然後阿水叫阿龔幫佢補鑊無得say no,最後阿水都幫手然後龔水一齊解決
龔生應該會一路反白眼一路死死氣咁補鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞