[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (26)

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
應該唔會要處理金城安受害者俱樂部問題掛
因為演員都好想同場
二姨丈都會入呢個俱樂部?
唔會掛,玩翻港女安轉頭啦
以未來二姨丈身份幫瀨野安出來關公災難
係都唔奇
肯定係一早話定俾何姑娘知所以何姑娘先掩護佢地扮睇唔到
tt會唔會好羨慕龔燁冇機會成為金成安專屬嘅復仇者聯盟嘅成員
唔係話跟埋去番禺咩?

Btw我呢個weekend應該得閒
等我整理好上面大家idea去google list
之後正式一齊時放出嚟
比編劇參考下
當許願池又好咩都好
推到比編劇睇到
邊個話一齊咗之後冇嘢寫㗎?
最後可能一人一句度咗個劇本出來
編劇任抄唔嬲
佐治誤會龔如,有日廢青安帶佐治上熊家見到阿龔又係到,就確信龔如係真佐治想玩阿龔,但點知畀阿龔發現咗佐治鍾意三姨,阿龔就專登搞事
最好大家姐都在場,出埋龔善組合兩個嚟個會心一笑玩翻佐治轉頭
熊家人係對安仔啲cls野免疫架
—>二女婿幫忙測試三女婿過唔過得關

龔: 媽呢空嘅事,就姐係我嘅事!不過聽說你呢派同一個叫做池子孝嘅男仔一齊咗?

佐治: 我鐘意心如嫁
天梯因意外被暫停律師資格,故到自助烘焙店做菠蘿包一解憂愁。龔燁因惹怒若水,亦到烘焙店做蛋糕哄回她。二人初見即一見如故,天梯邀請龔燁回家一同觀看電視劇,怎料。。。。
播年少無知
然後...
就沒有然後啦
然後朱展發現tt又玩返菠蘿包,亦意外發現龔燁都係熊家人,佢心中暗嘆自己係咪前世得罪熊家所以兩個仔都被熊家人帶壞
怎料龔燁在觀看電視劇期間入睡,原來此前已連續通宵,天梯為令沉睡中的龔燁清醒,大喊“家明!”
大家真係橋如泉湧

龔t線真心有得諗,先唔計天與地,其實兩條友嘅人設都好壓抑下,當然一個係為咗復仇+復興,一個係為咗fulfil爸爸嘅期望,但同樣地都好需要一個朋友simply一齊傾下心事男人經又好,甚至話佢哋組咗隊band喺"好爸Bar"業餘表演發泄下應該都幾正

另外再睇番marketing嘅人手問題就知接龍crossover大學線其實經已係刻不容緩,本身都冇咩員工加上個總監又成日鍾意去尋寶圖扮工,再唔招番啲interns入marketing幫手我諗真係好快會變"market停"摺得啦

我打算係想正式撻著,一齊個集主線就放許願池 list出來
睇哂大家啲橋如泉湧笑死我
樓上絲個劇情真心正,一見如故
阿龔so far都未算有個真心friend
如果TT令佢人生有個真正朋友的確好極
我都覺得要畀返個知己同伴龔燁有咩事呻下
有啲男人心事好難咩都同阿水講
女婿組平時太遊離好難group埋
尋寶圖五虎/花生三友自成一角
綠帽係上司中間仲夾住個Jenny好難friend
阿龔有咩事只可以同龔友呻
但龔友九成時間都傻下傻下咁
綠帽其實真係好難fd,
就算唔計jenny同二房,
佢都叫做現任個EX,其實身份上係有少少尷尬。
(雖然大家都失哂憶咁)
某程度上而言,龔友傻下傻下咁先好放心去傾心事,因為會唔記得,又唔擔心爆出去
但可能會講完等於無講,再唔係講多兩句感情台俾阿爸鬧,得15歲仔做咩唔好好讀書掛住溝女
龔燁同tt我諗起生死之交呢個term
既然龔燁放低咗個大包袱又準備開始拍拖
都係時候要識吓朋友仔
唔係第時拍拖或者返工有咩事去邊搵樹窿
想睇佢哋公開之後jenny嘅反應
又搵羽毛筆撩最長頭髮嗰個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞