[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (26)

1001 回覆
33 Like 5 Dislike
今次未必有
都係個句
開心速遞反cup定律
預告愈sweet,出嚟ending愈虐 ( eg 龔燁的no1)
預告愈虐,出嚟效果....
我返而十分好奇會點樣去表達阿龔因為自己話過阿水唔係佢no.1,所以先唔敢去追阿水。呢件事自從463之後阿龔好似完全放埋咗一邊,冇咗件事咁,如果聽日講返,即係話佢一直有放在心上,有耿耿耿於懷,好想知佢點拆。
+1
仲好敏感嘅timing
阿水視覺就係傳說中嘅互追開始
毒果好狗但篇路透啲確係強心針
絲其實唔使太擔心 預告通常都係剪啲好爆嘅對白出黎吊人癮
到睇live時有上文下理會順暢好多
對編劇有信心
送包包個集應該唔係呢集先拍拖。所以一定唔駛等一個月
我估係護老院整曲奇加插463flashback
然後影住阿龔好懊惱咁望住曲奇餅再dum落垃圾桶
對唔住呀, 我唔係有心令人唔開心的. 我自己都好怕再次睇龔水睇到自己失戀咁樣.
你快啲好似我咁, 睇咗水果路透嘅劇照啦, 見到美好嘅未來,聽日無論係點都唔會覺得咁慘囉.
係囉,會唔會又係龔燁將水水有頭皮放上秘密網,所以俾班女人圍住笑,跟住水水知道左係龔燁做嘅,嬲左佢,就話唔會鍾意佢呢啲賤精呀
好想表白個集有多啲回帶 回憶番佢地經歷過嘅野
一齊之後一定會由頭開始loop一次
希望可以好好解釋番463 個陣我唔開心到訓唔著架
會唔會就係整餅嗰到講返,估下
有無人知聽日嗰集係邊個編劇同導演
如果真係咁都幾慘喎,平時成日圍喺人哋身邊flirt人,嘻皮笑臉,但原來内心咁自責又冇自信,整咗塊I love you 餅都掉落垃圾桶。
佢兩個一講到自己心底感覺就無咁自信,
次次都經電台用家明同雙下巴天使身份/第三身咁講
當局者迷
我都係啊!初雪已經成晚瞓唔著,463又再瞓唔著之餘,到第二日都sad咗成日,慘過自己失戀,同老公鬧交都未試過唔開心咁耐。
我呢個weekend已經將所有主線集數loop左一次 講真bf追我果時我都無咁興奮
諗諗下, 點解水水、阿龔同嗰班女同事會响中環出現呢? 唔通咁啱接龍有活動?
另外呢, 海外版同香港版預告夾埋一齊睇嘅話, 係咪好似係阿龔講完嗰句"你唔係想tum我講完真話之後完再拒絕我嘛?"之後, 水水接住就講"我唔會鍾意你呢啲咁嘅賤精先生"呀?
終於marketing 有多啲人了
咁兩者中間都仲有好多句,甚至有隱藏版劇情
絲打think positive
還有蘋果劇透
冷靜睇落去
你嘅比喻好貼切呀~~~~!! 正~~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞