老老豆豆, 其實載朋友坐後面有乜問題

611 回覆
285 Like 1974 Dislike
不知者不罪?
其實有好多野父母未必教到你
要自己出來碰下版柒下先識
坐老細車真係唔好亂坐前座
有次差啲比人炒
咁只可以話你比較有衛生常識。
做人同處世同一個唔識用廁所嘅大陸人同級!
咁係咪坐前面可以唔使俾錢?
用埋do係而家已經唔係理由俾人屌左,上網講番人小家不合事宜都叫聲大夾惡

得啦
講咁耐都冇解釋到坐後而得罪左d人乜野
唔合理過時就要考慮唔要架啦仲要用d現實有得解既禮貌行為做錯誤類比

仲要吹到呢d叫基本尊重,死咬住冇理由既禮貌,單單只係「儀式」

咁叫文明進步

以前讀書都話禮貌尊重係人與人之間既潤滑劑,但係當d人單單當係「儀式」冇理由去規限人又唔解釋,「儀式」大過天既時候,已經係本末倒置、走火入魔!
上網屌人就唔可以係係聲大夾惡?一定要當面聽到聲?你唔撚係唔識分咩用字同語氣嘛文盲
學你話齋追post啦,個post一早講撚左點解啦,下下淨係識叫人解釋,無撚腦到基本野都唔識自己思考,話咩人地應該講明先,你去人屋企係咪要人俾個list你同你講唔可以隨地扔垃圾,唔可以偷走財物,唔可以破壞,逐樣寫晒你先識呀,唔開到聲既你就唔撚諗到呀,你咁想解釋你解釋下點為上唔合理同過時,邊啲係有得解既禮貌行為,差別係邊先啦,你個認做支那人就真係離晒譜既錯誤類比喇,自己又一個解釋都無,又係咁要求人解釋
仲要吹到基本尊重人係儀式,過時同規限,知唔撚知儀式點解呀,屌你真係文盲,有幾規限你名有幾難為呀家下,係咪唔俾你隨街屙屎又好撚規限,出街要你著衫又好撚規限係儀式呀,係咪唔俾你屌朋友妻又好撚規限呀,尊重係人同人互相既,前題係你根本完全無考慮過其他人感受,但就話自己唔知人地就唔可以屌你,要尊重你,即係支那咁,他只是個小孩就乜撚都做得
仲有啲人老奉話咩係朋友唔應該介意,人地介唔介意同你去唔去尊重人兩回事,唔係佢唔介意你就可以唔尊重人,人地唔介意係人地當你兄弟,你老奉懶理就係當人契弟
兩樣嘢黎架wor
就係因為佢係你司機所以坐後座吖嘛
所以搭的士/請司機呢d坐後面係正常既
不過如果你當你朋友係司機既話咁就無得講啦
又撚
連登仔心腸真係好惡毒
呢個post玩撚咗成個星期
佢地係都要撞下板先識乖
老屎忽點會聽人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞