老老豆豆, 其實載朋友坐後面有乜問題

611 回覆
285 Like 1974 Dislike
副駕位會阻住睇鏡,你試坐落去司機位睇吓啲鏡先啦。
Btw, 啲 frd 坐後面無所謂,但係 so far 啲 frd 全部自己坐前面。佢地話坐 frd 嘅車全部坐後面好怪。如果唔 frd 又唔會特意去車(靚女除外) 不過如果兩個人啲女會好自然咁就坐咗副駕位。
有個 frd 本身係有啲問題,唔坐得前面,佢會好似坐過山車咁成程車揸實車門頂條扶手(佢唔係叫阿木) ,我手車係唔辣嘅,我驚條扶手嘅安危,通常叫佢坐後面中間位。
周街痾尿會有衛生健康問題
咁坐後面除左「渣車既人會嬲」之外仲有d乜野問題

唔好
唔好講坐前面話乜野出意外可以幫到呀

咁係坐前面既好處,唔係坐後面就係錯既原因
坐老細車諗住坐前座
點知比佢屌話個位淨係老婆先坐得
從此學識咗唔自動坐前座
我細個都唔知 都係上網見人講先識 因為唔會有人刻意同你講
坐前面算係禮貌既一種 你當方便朋友間傾計囉
甚至如果車幾個人 坐前面既落車先 後面係應該要搵人坐返前去
人地車你係你受惠 所以尊重返人地規矩
渣車既人有好多野好執著
有次落雨冇帶遮 司機位近門口 我諗住由司機位捐過去 個個以為我想搶黎渣
你冇渣車都係乖乖聽人講啦
基本常識同禮貌尊重都唔識仲可以大大聲屌返人小家轉頭 依家蝗蟲啲無恥基因真係慢慢滲透晒落下一代
去到人屋企,對屋企主人一啲基本尊重都無,當正自己係客大晒,又食又拎,順手拎走人屋企財物都可以理所當然,人地屌你無禮貌你仲反而屌人小家,唔夠朋友,有啲野唔係人地唔介意就可以任意妄為,人地當你朋友介紹條女你識,你食朋友條女夠唔犯法架啦,食完朋友妻仲屌返人轉頭唔開心share唔夠朋友,一句無人教唔識就大晒
追post啦
對上一代人黎講認自己係支那人夠係基本常識禮貌尊重啦

而家d人唔肯認做支那人都係冇家教,係咪先
咪撚戇鳩啦,拎埋石器時代既常識出黎比較呀笨 腦退化仲咁大聲講出黎,人與人既尊重係隨文明進步而增加,將尊重呢樣野講到老屎忽道理而唔懶理擺明係文明退化,人性倒退,支那退化思想入侵香港文明思想導致
得啦
原來屌人
「坐後座就係錯」叫做文明進步
又解釋唔到進步左d乜野出黎

咁冇錯架喎
「坐後座就係錯」同「認做支那人」都係同石器時代常識冇分別呀,都係過時同沒實際意義
講到咁都唔撚明,盲撚左?咪講左係人與人之間尊重,再上面舉撚埋例啦,即使當時人 唔介意唔代表你可以任意妄為唔尊重對方
呢個post最多就有人明明乜都唔知就俾人用埋過時理由俾人屌獲甘架姐
幾時有人事先叫到都唔跟呀邊個尊重邊個你諗下啦
基本尊重人都唔識,仲聲大夾惡,仲想人尊重你,唔撚係掛?即係食朋友妻咁,唔知就可以大條道理話係啱?仲屌返人轉頭,屌柒你都正常啦,錯認撚左錯咪無事,講緊人與人尊重,係要學撚埋蝗蟲啲無基本人性概念,唔當尊重人係一回事,仲無恥死撐,你要做蝗蟲,人地仲點當你係人黎尊重
其實話事權係司機度,
所以上車前最好問問先
我估點都唔會為難你
好過坐上去大家尷尷尬尬,紅都面晒
其實呢啲野好主觀
我自己就唔想人地坐後面而搞到個副駕位吉左
因為成段路段會覺得好空虛
就係咁簡單
盲撚左啦
都話左個post係有人乜都唔知就俾人屌呀

而且事後諗番鬧人既理由根本過時
o係連登屌下呢種荒謬都唔得
冇人當住渣車朋友屌呢件事咁都叫聲大夾惡

不過上個post就有人起哂鋼咁,人地坐後面好似殺左佢地全家咁

所以最理想係話俾佢知你想佢想前面,我諗正常唔理由唔跟架
點解坐後面=當人司機?
咩邏輯黎?
渣車果個如果介懷呢樣,大可開心見誠請對方上黎坐。反而有啲人坐係隔離,渣車果個仲唔鐘意添,點可以就此一概而論
人地幫你老母教仔咩?前面都有人話過,你跟唔到人地嘅norms係你問題唔係人地問題。你話唔知人地屋企人習慣都算,加下坐人車坐前面呢個咁普遍嘅常識都無仲要屌番人地轉頭?你又點解唔諗下事前唔知呢樣野/你唔識掉番轉你去問人你應該坐前面或後者後面?人地車你老馮㗎咩?
面係人哋俾,架係自己丟
啲確係有咁樣嘅不成文規例存在
如果車主要求你要坐前座,唔通你會去拗撬呢個要求係冇原因,硬係要坐後面?
咁樣同支那人通街痾尿屎跟住問點解有問題有咩分別呀
呢啲禮儀最少要有個知字 依家唔係講話一定要跟呀 係有必須嘅時候要識點樣去做人
唔係嗰個都咁通情達理唔理你坐邊處度㗎
你係真傻定假膠呀,個post一開始已經聲大夾惡屌人小家啦,咁有人屌你老母你介意的話,佢屌返你小家都得啦
唔知還唔知,唔知就等於咩都啱晒,可以屌返人轉頭,無警察無法律啦,個個都唔使尊重人啦,個個周街強姦殺人一句唔知仲可以屌人地做咩話我呀,無人話過我知,唔知無家教而做錯咪要俾人代你老豆老老母屌醒你囉,就係咁簡單
屌你就合理,唔屌就人情,尊重人為人著想既野,唔使人教都識啦,學埋晒支那文化將所有基本尊重人既想法當晒做過時,老屎忽野,屌人周街屙屎都係過時
真係當你朋友,話知你坐邊啦
成班虛偽撚
老屎忽表示永遠唔會放棄傳統
朋友都算
坐上司車記得醒水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞