老老豆豆, 其實載朋友坐後面有乜問題

611 回覆
285 Like 1974 Dislike
屌你老母當我係你司機吖
你鐘意係咁串鳩個車主
一路坐佢車一路問佢點解要渣埋呢啲垃圾車
窮撚學人渣車都得架
冇咩問題

同佢講唔知咁樣串親你
不過係無禮貌咁簡單
以我觀念, 坐位概念係, 輩份高優先坐後座, 司機個伴侶在場優先坐前座

樓主真係搞笑
你話不知者不罪, 無問題
但知道仲死撐, 仲反番話人地小器, 知錯而不改, 呢個問題先大

我唔係想話00後乜乜乜, 有時老屎忽自有老屎忽嘅長處, 他朝你都終有一日會成為老屎忽
若果你幾廿歲都學唔識老屎忽嘅圓滑世故, 又忽視社會基本禮儀, 你只會係一個老而不, 同家下啲廢老一樣

利申: 我未出社會已經會去睇有關禮儀嘅書藉
做人廢唔緊, 無料唔緊要, 無知唔緊要, 口才唔好, 體力唔好都唔緊要
老豆教落, 做人一定要有禮貌, 知是非, 明道理
你屋企人無教, 無接觸過, 唔代表係借口唔去學習禮儀, 亦唔代表你無禮貌係大晒
叻仔連登好耐冇見過你呢類人
的確
真係fd唔會介意 我d fd都唔會介意
本人無車 但會坐fd車
有時我唔記得坐前座 佢地都會提返我坐返前
因為呢個係禮貌黎
等我習慣左出去唔會柒
好似樓主你咁
有一日唔係坐fd車 坐左後座
人地未必出聲 但心底就知你咩料
到你有車既時候就會明
你咪繼續坐後面 無禮貌到一個點
同班無文化支那種一樣 尊重都唔識
樓主好似係話
「唔知頭唔知路坐左後面, 就話要即刻趕落車又屌又絕交」
呢個行為會唔會太over
有d人的確係未坐過人地車/自己無車, 咁自然唔會識呢d規矩
朋友一場, 好聲好氣提返句, 咁自己醒水好過喊打喊殺

佢好似唔係屌呢條規矩on9
禮貌 文化 你個人有冇家教咁解姐 窮L就搵多d錢啦 而家d小朋友 真心冇眼睇
老老豆豆,人地幫完你唔講唔該有乜問題
老老豆豆,食飯插2隻筷子係碗飯上面有乜問題
老老豆豆,去人屋企屌人老母有咩問題
我唔會介意一個我認為小家嘅人認為我無禮貌
啱唔啱 咁所以要討論依件事小唔小家/有無禮貌
你咁講 聽落好有道理 但其實有小小問題
如果佢呀爸開post 講同一樣嘅野
你係咪又講「你無問題,生你嘅先有問題」?
咁到底邊個先有問題呢?佢祖上?
講到底,係文化差異,每人習慣嘅唔同。
何必話人有問題呢?
你都有小小問題
Common sense講嘅野就代表無問題?
我無話你講嘅內容有錯,但你好似對唔到嘴。
睇情況啦 如果係異情對邊又有伴你應該避嫌
On9仔 抵你咁撚窮
心水清啦
應該係要睇兩人相處模型
攞同一把尺去度 口同鼻拗
HI我既分身
代表佢冚家都有問題
兩回事啦下話
咁都要問,冇腦架?
我係車主
完全唔介意d朋友坐後面
我都唔知點解要介意
不過知有人介意 我坐朋友車都會問問既

有d人諗住副駕係=女朋友/老婆位所以唔敢坐又冇問姐
唔代表冇禮貌

個人覺得有時呢d所謂禮儀
都係一部分人自己自high造出黎
然後其他人唔跟既時候比呢班人鬧
久而久之就變左「禮儀」
同起身講早晨一樣

個個都會知嘅基本禮儀

除非你由細到大個圈子冇人揸車
其實坐得喺司機位揸車,唔理你載人定唔載人,咪又係司機.
司機都係駕駛員簡稱姐
我覺得我叫得你上我車我仲介意你坐前面咩
你真係好自我中心
點溝到女阿咁撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞