[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(5)

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
Mirror靚仔成員 Frankie
條news算多人睇 都叫做宣傳一下
ok啦 咁寫唔會招黑
可能寫果個真係咁覺得呢
或者帶一帶姜仔咁寫會好D呢
至少佢都覺得皮皮係靚既

而i.shop就形容皮皮係顏值擔當
都靚 兩個都靚
屌你花姐仲咁撚得閒係到玩蟲
返工度橋啦仆街
學下人地Paco當年啦,飲撚醉都凌晨5點衝落街買本雜誌mon住自己d artist呀

Gold Label年代係佐敦麥文記同佢搭過枱食雲吞麵
人地用一碗麵時間刨雜誌,有自己artist就摺起,一頁都唔會漏,佢話:如果自己都唔帶頭做野,下面d人更加唔會上心

明唔撚明呀!經理人
標題唔係寫姜濤隊友咪算好囉
其實你係咪有躁狂症
日日mon 住花姐story 然後屌佢唔做野
唔係唔俾你屌 但唔使佢出一個story 就屌一次

我都唔like 花姐 我都鄧mirror急
但其實鬧完都要俾時間佢地改善㗎
佢地嚟緊4月咪有首新歌囉 到時睇下佢地點宣傳先再屌啦
駛唔到
屌咪屌囉阿叔屌人洗擇日
仲有戇鳩閪講咩撚野進化論收到晒
達爾文咩屌你老味
佢想摺都無得摺呀
八卦雜誌係得明周睬佢地咋 其他係唔會出佢地既相架
(今期明周有兩張相 都靚既)

所以之前有人話mirror曝光率不成問題 覺得花姐同viu同傳媒打交道都ok 我係唔認同
潮流品味雜誌係好捧場 D片好睇 相又靚 書同網頁都有
但係每個星期出既大眾化娛樂雜誌得一本有機會見到佢地咋
依個都係問題 其他係咪封殺佢地? 定係pr或者經理人要去打好關係先?
係奇怪架 都叫少左宣傳渠道喎
依D雜誌都有專題等等 但平時連相都唔出 更加唔會做訪問
應該有D野 搞搞佢啦viutv

網上其他平台呢? 有無聯絡下可以幫手宣傳既?
大把野要做呀 mirror team
onlun9 俾人屌咗咁多次
做翻啲唔應該要人提嘅嘢就俾你講到天上有地下無咁
屌你老母啦
最理想可唔可以推到佢地早少少出差唔多半年先出得一首 我就睇有幾把炮
見佢地放哂假咁樣 又好難唔嬲
癡撚線 我幾時有講到天上有地下無?你傻撚左
講真我覺得有機會係被封殺既
但唔好話對外機會唔多
連Viu自己節目又搞唔好
Post又唔多
真係唔知想點

其他地方既團間中都會post下cover片
可能有啲日常cam
依家仔仔一尾起自己既channel到宣傳自己
根本推唔郁Mirror成個團體
出到去 將鏡仔拆散12個真係nothing
可能得姜仔一個有啲料到
未推起mirror先推個人主義真係好咩
癲撚完講返正經野

出歌真係出得好慢,出道時出一秒間,12月中演唱會前出ASAP,而家3月都未update, 仲話要等到4月

如果佢地真係出大碟,10首歌計,8月出碟,剩返4、5個月時間出其餘8首

當你全隻碟plug 4首歌好未,8月出碟,係電台plug其餘2首新歌,4個月時間,以佢地既零宣傳手法,點捱到上榜,點攞組合獎呀,留意返一秒間、ASAP未曾上榜已落榜喎

叱咤唔洗諗新城或者會有既
仔仔第一次去高級品牌活動 經理人都唔跟啦
果度有傳媒人、名人、公關、老細,經理人去打下交道得唔得呀 出去識下人建立人脈啦
同人介紹下mirror、仔仔都要卦
經理人唔係要同pr溝通 話俾仔仔知做乜咩 點解係hoi同stone跟
同furla高層打招呼都要啦
雖然佢真係未必識 但仔仔都未試過架
我見兩個仔... 陰公
兩個仔係靚係型既 希望多D人留意到啦

究竟經理人去左邊
無mirror份既宣傳合作簽約儀式就跟 算點
髮型師做埋佢個份
化妝仲要送埋姜仔入機場
我都想佢地做好D 未出新歌可以算 係ASAP唔知點解停曬

一秒間上過叱吒 ASAP上過另外兩個 好平均架
今年仲未有上榜歌 計播放率都好難玩
但點都要上下叱吒榜呀 大佬
俾我投下我最喜愛都得卦

其實電台真係只請hit既人上去咩 新人咪唔洗宣傳?
唔係自己公司都要主動安排咩
聽過唱片公司以前跑電台 做好多野喎

唔想宣傳ASAP 都可以去宣傳mirror go架
去完泰國韓國 大把野分享啦應該
其實點撚樣先可以迫到花姐回應下大家
個個係連登ig 心急 佢就真係睇唔到咁繼續玩蟲繼續出埋D垃圾instagram post 話mirror開開心心
邊撚度開心!?聽日出道5個月啦班仔有咩成績見得人呀?唔撚好曬我地同班仔時間得唔得!?

到依家我都仲只可以用演唱會D performance 去sell班仔比friends 了解下炸 mirrorgo垃圾綜藝完全冇朋友有興趣睇

睇返真係火都黎
我都係講返粗口,忍住唔講好撚辛苦

𥄫撚到d人話姜仔同老虎仔上風水節目喎

終於可以上其他節目,即係話比你班戇鳩知佢做撚左野喇
好撚叻呀花姐好撚野
哇屌個節目有劉馬車
佢好撚憎姜仔架喎,會唔會現場打鳩姜仔
認真 與其喺連登講 不如你直接dm 花姐講啦
唔係仲簡單直接咩
痴線 點會請佢上嚟做節目㗎 條友都唔係正常人嚟
你唔係覺得佢會聽啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞