[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(5)

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
FC本身就係fans組成
fans本身就唔係行內專業人士
與其屌FC d嘢做得唔專業
不如屌viutv點解咁多嘢要FC搞
由出道日 演唱會 到百日宴
班仔爭人氣 FC之間又係一場鬥爭
心很累
唉mirror go好似吸唔到新既人睇, 點算
其實官方FC講咗咁耐重搞唔搞
唉見住親戚都有睇error但係都唔肯睇mirror 好灰

不過平時mirror go 會出instagram story 都有friend 問下既
但最撚on9係佢地支野quality 又好似真係好過團果枝 mirror果支又暗又易爛
又冇新歌出 團綜又冇人睇 好快收皮
每日一集會好過1星期一集
開頭啲剪輯又衰
我地自己係到講好快收皮
但無奈每次function 佢地包括仔仔 花姐 viutv工作人員 睇落去仍然聲勢浩大咁款
佢地係唔會覺得有咩問題 仲會覺得自己好勁好威
本身以為出團綜 可以圈啲冇睇全民造星既人
點知個團綜太粉絲導向 都冇新觀眾願意睇
普通觀眾睇只會覺得有班人唔知做緊乜 get唔到笑位
平時viutv facebook既宣傳片 comment同share少到
一個得唔到facebook page cut 片share 的綜藝節目 是廢的
我講成日cut 日本/韓國綜藝 D page
呢個都係問題 佢地成個團隊好似感覺太安於現狀
我都好擔心佢地,我係真心鐘意成隊MIRROR,就算你地成日話既大表哥我都唔反感,但佢地好似無咩宣傳,無新粉,我同D同事講起佢地都話唔知邊位,睇facebook d like同造星個時既數目,爭成幾倍,好想香港有一隊比較似樣既團呀
唉見住親戚都有睇error但係都唔肯睇mirror 好灰

不過平時mirror go 會出instagram story 都有friend 問下既
又冇新歌出 團綜又冇人睇 好快收皮
我地自己係到講好快收皮
但無奈每次function 佢地包括仔仔 花姐 viutv工作人員 睇落去仍然聲勢浩大咁款
佢地係唔會覺得有咩問題 仲會覺得自己好勁好威
呢個都係問題 佢地成個團隊好似感覺太安於現狀

就算而家有新fans想飯mirror,都入唔到最初飯個d小圈子啦
呢樣真 周邊又fans搞
連viu自己個百日宴排位都fc負責埋
個節目成日播mirror同fans坐係廠一齊睇mirror go,跟住又無啦啦係度跳舞
fans係會幾鐘意睇嘅
但係唔係fans睇到呢啲鏡頭會覺得有啲尷尬
搵一個做咗幕後搞製作幾十年嘅花姐做經理人,其實已死咗一半
但係error搞得幾好

error本身有阿dee肥仔自己度橋都搞得掂啦,點同
error本身玩騎呢,觀眾覺得好笑,都唔關花姐事,同埋,我其實好怕睇花姐error遊,佢個樣真係好趕客,我嗰日開嚟睇,條仔問我點解電視台搵個醜樣阿嬸做節目,又唔好笑,又唔知仲乜尻,又成日影大頭,好撚難受咁話,我駁唔到.....
Mirror go真係嘥氣
一星期播得一集半個鐘鬆d
Running Man, Wanna One Go一星期一集都個半鐘啦
Viutv親生仔咁難得搞得起都唔比d airtime捧下
淨係消費班造星粉意志
屌 明明其他fc枝手燈都差唔多 好有追港星feel
係得ksfc個枝韓味極濃
係咪個個團員都有手燈?姐係唔係用mr團手燈?
唔太清楚
係呀
係wo 有個好光 睇唔到有無字/好似其他團員咁有公仔
仲要花姐真係好自負
成個節目睇佢係度懶以為有道理咁寸鳩人黑人面,都唔識咩叫尊重人
佢仲要好自豪自己呢樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞