[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(5)

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
奴性重
其實我覺得mirror近幾個活動俾多左人認識 多左人注意到佢地fans多 電影導演又寫篇野講mirror 個勢算唔錯
但今日俾果篇野踩一踩 反而驚影響佢地接job

唔出都出左 唯有希望條team同個台睇到會積極D 真係谷佢地上去
同埋在音樂上有下一步計畫 只係宜家無話俾個記者同大家知

仲有俾心機上堂呀
住北韓 讚北韓
有冇人發覺次次一有咩事j都會潛水唔蒲頭 推其他admin出黎做醜人 新admin自己睇路啦
環球簽左oscar
成個包裝比viu做得好好多
講句辛苦哂都叫奴性重同當啲admins神
跟得另一個多
生活喺北韓嘅人
就算其他人同佢哋講埋北韓有咩問題
佢哋都唔會睇到
禮貌黎乍喎
乜生活係北韓以外嘅人就唔會講多謝同唔該
講辛苦哂係舉個例
仲有大把奴性重例子
尋日花group 講咗成朝有建設性既野,半夜佢上水咪又係一句:你地意見我有睇
咁就收晒全世界皮
如果你地有其他例子咪攞出黎講
你地而家咁係舉錯例子
無限認同!!!
琴晚有幾個ianology既人入group
全部都係推新admin出來「提醒 」尊重
都唔知到底係新admin要擺款定係jen姐要扮曬野唔肯做醜人
真係多撚謝 睇有咩用做先得嫁
不過花姐都係果d意見接受 態度照舊果d人來嫁啦
唔覺得佢會聽人意見
見韓國宣傳新團好多都係會喺自己channel up吓佢哋啲活動花絮等等
我覺得其實可以試吓喺MIRROR出席活動前後/錄新歌練新舞拍吓花絮嗰啲,等fans/新認識佢哋嘅人知道佢哋鏡頭下嘅一面
或者有budget嘅真係可以試吓合宿,令大家默契更好、溝通相處時間多啲,又可以考慮拍吓佢哋喺宿舍嘅生活,我相信會唔差,因為睇佢哋12個人一齊都係普通𡃁仔咁一齊傾偈/玩會嘈到拆天 (睇第二個live就知) 當然後期製作都會令成件事更好
最緊要係希望可以安排啲專業老師定期教佢哋唱歌跳舞,佢哋而家已經係藝人,要做唱跳歌手同如果弟時都仲想行呢條路一定要喺呢方面擺多啲時間打底同增值自己,講真佢哋真係唔差,宣傳都可以做多啲
雖然呢個係香港團體但我覺得可以參考吓韓國娛樂公司嘅做法,點樣做先可以吸引/留住粉絲
花蛆咪又係求其覆一覆大家就算 由追全民造星開始到而家 已經比佢啲大話搞到唔想信佢
覆一覆扮收到大家意見之後 就下面一大班人話 花蛆好耶 咁又可以繼續無視大家提醒/意見 繼續搞垃圾宴會cap水了
尋晚花group有段疑似staff走出黎講既野,cap俾大家睇下👇🏻

其實一間公司吹谷咩人,係有時間性,對mirror / error 都公平啲,兩隊差不多時間出道,但因為演唱會,好明顯當時公司資源就係全力催谷mirror。到完左演唱會,error 出綜藝,公司先轉投資源去error !如果兩隊同時捧,其中一項就係自己人打自己人。

一個電台節目請咩人,一定係以talk of the town 去請,咁岩今期error 出節目有noise 就請佢羅。

其實如果真係忠粉,做咩怕等。韓團2、3年先出一次碟都係咁,大家對自己偶像多啲信心啦。爆紅係紅,但爆完點走得遠先係重點。比多少少時間佢哋造歌、訓練,加強實力,先係正路吧!

利申:我兩隊都中意,但我最中意係《造星》。

花姐仲要話:謝謝你幫我説出真相
明晒
花姐咁樣一覆真係神級唔負責
點解你睇咁耐自己冇野發表下
搵個staff維穩再reply 咁小家
咁做為左自我感覺良好?
屌 原來佢哋自己唔撚明mirror同error路線唔同客路唔同
根本唔會自己人打自己人
講就講到mirror要行偶像 error要行騎呢
屌兩個節目都係食蟲姐 分咁細 仲要error有主題有劇情mirror反而咩都冇 神級marketing
佢條Pr & marketing team簡直垃圾啦
好快有關公災難
而家依個狀況 我自己都好似唔知追緊啲咩咁
講真 我好中意姜濤同MIRROR 但係而家追到覺得自己又似水魚又似狗咁
咁睇法 都擔心佢地走唔走到落去。。。
唔該VIUTV 高抬貴手搵下出面真係識做Marketing既人黎做啦
成日都淨係食自己老本 又冇老本比你食
作歌又次次CM 李拾壹咁 真係見到都驚
果位仁兄攞韓團兩三年出一次碟嚟比較真係呆咗
我唔係好熟韓圈
不過以我所知人地啲新人係三四個月就plug一隻新歌
講緊起碼每次出就算唔係Full album都有repackage album加新歌落舊碟度
再唔係都最少有EP有番五六隻歌

當然香港環境唔同 好多野唔可以直接比較
但係真心希望唔好每次都
我地行緊一條冇人行過嘅路
叫人多啲體諒
然後就topic ended
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞