[VIUTV全民造星]12人男團MIRROR討論區(5)

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
舊人都唔想睇
屌!好撚柒呀 求下佢唔好衝出黎柒啦!死左咩
佢喺個籌旗group俾人狂ban就發老脾退group,喺佢ig留反對言論就del 小器過黨呀!
又一個北韓
好垃圾
最慘佢自己北韓佢個page就算,做咗7嘢就要全部糖同佢一齊俾人笑9,我好無辜囉!
點解啲人咁7都仲咁理直氣壯㗎
下即係點 有好多人都搞緊呢個野?
係花姐group見到
唔係盲嘅都見到mirror 後勁不繼

【MIRROR】出完兩首歌冇後續?部份成員更有走粉情況?
http://www.orangenews.hk/officelady/system/2019/02/20/010110423.shtml

連中聯辦網媒都諗到搞音樂節目俾啲仔做主持
可以一邊plug自己歌一邊訓練班仔啲應答技巧同肢體語言
viu係咪真係咁都諗唔到?
貼地可以有好多方法㗎
真係學佢話齋 你俾啲觀眾打上節目點歌都可以好親民
再整多個環節俾viu捧吓自己新人
Set吓theme咩老香港又好放吓MirrorGo啲表演落去成件事已經好正路
好過而家鏡走夾硬又毫無轉接咁突然加表演響後面(雖然最近連表演都冇

而家出歌已經唔密
Album又有排都未出
出event一係就一秒間ASAP一係就炒冷飯
明明係一樣嘅表演 但係進步又唔明顯
mgt到底係諗緊啲咩

另外 官方IG同FB係用嚟放置嘅?
之前已經好多人講過可以放多啲Mirror Go花絮
其實放埋十二個仔造星果陣啲片都已經好多素材
你出event又唔宣傳
淨係share Mirror Go啲廣告
咁點會接觸到大眾呀
個網似係起依度攞料喎
網上討論區講分化問題即係依度啦

仲有開音樂節目係我上星期講既:
其實viutv會唔會開個音樂節目呢?
播mirror同自己友之餘 播其他廣東歌、外國歌
有人睇就可以睇埋mirror
Mirror又有機會做下訪問介紹音樂 個人或分組唱下live 玩下音樂 都係做果D野啦
再盡D每星期一兩個mirror成員做主持 寫曬稿錄影 當練下 又出到鏡

根本自己有個團就應該要有音樂節目啦
佢地又去唔到其他台 點宣傳呀
個個禮拜播mirror歌都係咁話啦 自己唔捧等邊個?
播下環球、華納隔離台唔播既歌
再加日、韓、台、美MV,同埋隔離台依家唔播既泰文歌
已經夠做 亦會有人睇 (不過都要宣傳)
隔離台一至六半夜都有音樂節目 如果成本係高 我就唔信佢地會做咁多年呀

Viutv係時候開音樂節目啦
講起airtime就嬲
Mirror go短 廣告又少播 真係覺得唔洗宣傳既
無其他節目俾佢地出鏡都算
佢地有活動時 15分鐘熱度就唔該播長D俾佢地講下野啦
明明訪問唔短 但次次cut到得2分鐘

演唱會係mirror既大事 15分鐘熱度竟然唔係放佢地做頭條 仲要剪得短 又唔俾每人講兩句感受
反而唔紅既蕭江聯婚擺頭 訪問幾個賓客都長過mirror好多

百萬行多fans去 報紙都講曬勁過隔離台
15分鐘熱度避左唔提 fans都唔影 mirror講幾句又無

希慎仲多fans 個勢幾好 15分鐘熱度又無視
Cam man上二三樓掃一掃大棚fans有幾難?
完全睇唔出好虚冚 訪問又係播三個 得大頭 佢地排排坐黎把鬼 佈景板都無得做 皮皮Jeremy Edan連賣餅鏡頭都唔俾 慘到
但訪問外人又好長架喎

其實mirror拍mv 拍mirror go外景 錄影 開live 乜x野都可以做訪問啦 仲有佢地拍廣告 客戶唔反對傾掂數都應該做成娛樂新聞啦
唔想派記者去 咪叫佢地帶支咪出去 攞部手提cam自己拍 viutv唔係唔知人地都係咁做卦
係15分鐘熱度監製唔鍾意mirror定公司落order唔好播咁多mirror
經理人花姐有無睇過 知唔知有問題呀
就算15分鐘熱度真係唔要 都可以做成花絮放官方ig fb啦

依家係要曝光 宣傳呀
多fans又唔提 接廣告活動有時就係靠個勢
唔講真係睇唔出mirror係出自viutv 仲話力捧喎
都唔知點解fans仲緊張過公司同團隊 仲要幫佢諗埋
出event唱兩三首歌 我就覺得ok既
再唔係唱wine&dine首medley
始終係新人 有兩首新歌已經算快
其實佢地唔係公開表演過好多次 係我地fans睇得多次姐

造歌我覺得係要時間既
太急揀得唔好造得唔好又係衰

最大問題都係宣傳
上過一次電台宣傳ASAP?
其他電台同節目呢? 叱吒上左未?
節目都要宣傳架 出過兩次新聞稿就算數

官方平台真係少post
新年靜曬勁奇怪
Mirror go無播既game成舊放上去fb ig啦
15分鐘熱度cut走左果D訪問攞埋出黎啦
個局面就係 班fans鬥個你死我活幫班仔搏版面
但佢娘親viutv根本唔care
Mirror go一集拍咁長時間 剪出嚟得翻少少
近呢兩集仲好笑 連預告都可以兩集夾埋出一隻
一係就預告d內容播出版係冇播
垃撚圾
開初以為佢買香港站咁大個廣告
又特登搞個商場event宣傳都有心做
點知
佢個預告唔係兩集夾埋出一隻
係fb上星期放錯預告 放左下星期播果集
上星期電視播果個係AK問人有無讀過體育 旁觀者姜仔話我以前讀sports 之不過星期一mirror go剪走左姐

開頭搞商場event宣傳係基本
不過之後都要繼續lor
之前都講過橫跨幾個月甚至更長時間 係要再做商場event或街頭event 俾人見之餘 又可以見報
睇隔離台係咁做 自己台無慣性收視更加要做啦
之前要準備演唱會之類 無做都算
宜家係時候要再做宣傳啦 根本新年前出巡派mirror go揮春最啱

仲有Mirror go應該播長D 拍一次播幾集 另外再剪下花絮
不過我覺得片尾小組表演都好既
今日又有大量花生
講黎聽下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞