True wireless 真無線耳機討論(23)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
以senn記以往作風唔會咁快出新囉,起碼玩2年
先講優點,連線堅穩定好少斷,音質一定係所有true wireless中數一數二,換埋耳膠可以穩坐第一
再講缺點,充電盒走電問題普遍存在,但聽講3月有新fireware,希望可以改善。其次收音真係唔掂,買之前要有心理準備
中規中矩嘅地方有續航力,4+8唔算好長氣,但都叫夠用,外形就普普通通,每個人審美唔同,但充電盒布面質地真係與眾不同,你一攞出嚟識貨嘅人就知
總括嚟講瑕不掩瑜,除咗走電冇乜致命缺點,但走電可以透過fireware解決,senn記嘅QC更加無需擔心
利申 用咗個半月
似乎target NT01AX既巴打應該係要考慮TE-D01d而唔係01b喎

我睇過D01d同NT01AX相比只係冇左HDSS,我都同fd講冇需要HDSS就買AVIOT好過,平幾舊又多色揀
巴打,我聽日狗衝一對玩下先,本來諗住買對$1500,依家可以慳番,可以用住等下airpods 2,正呀喂!
追完post,我見$1000左右價位,nuarl nt01ax / McGee ear one / aviot TE-D01b 三隻都各有好評,有冇巴打可以比多少少意見?

利申:淨係用黎出街聽歌
岩岩頭先試左aviot te-d01b好正喎, 有d 音場, 調音ok,bass 好彈!但個充電盒太大有d 卻步, 另外mcgee ear one 竟然唔work, 試唔到音質, 星際一樓music cafe 有得試

我想問te-d01b 同d 有咩分別?d 個形同nt01ax 差唔多,會唔會帶得唔舒服? 我係兜風耳人仕
我部nokia 8.1 connect 唔到
主機係左軟右,而加可否主機單隻用?
軟=定
知唔知出咗幾耐?
老老實實,ching 係唔係打手先,要坦白
同問,te-d01b同d又有咩分別?
好ching , i trust you ,明天去試
Ssp E12賣哂
得番x12 pro 做緊$269
e12 己經係過去式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞