[KPOP] 2019 K-pop討論區 (3)

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
呢個真係可喜可賀

最近兩首聲勢都好似OK, 仲要見到有自己明顯風格, 希望keep 到
恭喜賀喜!Elkie 同CLC 都繼續努力!
啲 cam 飛到我樣都未睇得清
唉,點解要走...
我都有少少咁覺得。
不過聽到有Elikie 個位有廣東話即刻 good 咗!
咁嘅話Cube應唔應該棄CLC
都係睇銷量,賺唔到錢都冇用
之前Cube講話CLC過2萬銷量先唔解散
唔知點解睇佢地條片一位條片完全冇感覺 佢地都好似唔係好激動咁 唔識講 之前T-ara 出番嚟嗰陣music bank攞咗一位 佢地喊到痴咗線 條片睇到我都好想喊 你完全feel到佢地嗰種逼切
睇clc一位就係哦~咁囉
我都有少少咁覺得。
不過聽到有Elkie 個位有廣東話即刻 good 咗!
呢首歌先比CLC拎到1位 都唔知講咩好 不了另外2條友真心唔識
中間盧太鉉 hotshot/jbj 右邊woody 新機械人
點同阿大佬
Tara 含冤喎
廣東話..

Elkie 本能反應首先係講廣東話..
JYP做大咗先走
可能反叛期唔識諗

依家後悔未
Tara拎一位真係好感動 首歌真心好聽
不過份喜悅已經分享唔到比嗰兩個退咗團嘅成員
最衰都係嗰兩個八婆閪女人
兩姊妹必須落地獄
CLC 一位粗卡
如果要遲D 收皮 起碼都有個好收尾
衰衰地叫有個the show 一位
希望cube 會再比佢地cb 啦
但都即刻轉返台
香港人真係慘
somi出黎做咩
走完依家都未出到黎
男團NU'EST的粉絲們反對所屬社(Pledis)的歧視性招募粉絲後援會。
NU'EST成員黃旼炫粉絲組成「黃旼炫fan union」透過網路發表"NU'EST粉絲俱樂部2.5期的抵制及要求撤回招募公告"的聲明書。

以限定組合Wanna One活動的黃旼炫回到NU'EST後,所屬社決定開啟NU'EST粉絲俱樂部L.O.Λ.E 2.5期的招募。粉絲反對的理由是比起新招募的2期,2.5期的單獨演唱會、粉絲見面會等活動購票順序皆低於2期會員。

因此粉絲們要求修改或撤回2.5期的差別待遇招募公告或是新招募3期會員。
2.5期會員

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1549979609.A.C94.html
有無計過The Show救到幾多團
P社真係好on9, 到底仲要得罪啲會畀錢嘅人幾多次
一於唔好搞咩2.5期
由班錯過2期嘅人自己公開買飛算啦
二期都17年開, 而家都可以開第三期啦
係呀, 其實無咁嘅需要, 成日自製關公
Dcinside 係咪block左海外Ip?

海外ip攻擊server 暫時停止海外ip 上dc 會盡快修復
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞