[KPOP] 2019 K-pop討論區 (3)

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
LOOΠΔ's 1st repackaged album 'X X' tops iTunes Pop album charts in 26 countries + #1 on iTunes World album chart
https://www.allkpop.com/article/2019/02/loos-1st-repackaged-album-x-x-tops-itunes-pop-album-charts-in-26-countries-1-on-itunes-world-album-chart
SM一炸solo都冇個有noise 出完就冇人知咁
唯一好啲嘅太妍又揀埋啲一聽就知紅唔起嘅主打
圭賢solo反應幾好丫
sm成個團咁睇就好睇
一個個分開嚟睇既話 大部分都無乜自己嘅音樂色彩
佢把聲好撚正
圭賢泰民都有Noise呀
幾時冇人知呀
我bb
太妍 Solo 成績唔好? d歌好好聽但係無特別留意成績
YG娛樂公司代表梁鉉錫今日在自己的SNS上寫道"Anda,YGX的第一位藝人(Anda, YGX Entertainment's first artist/ singer)",並宣佈了Anda將與RTee合作於3月6日發表新歌,同時公開了Anda的畫報照片。Anda是梁鉉錫代表平時就很關注的歌手,他親自向YGX下達了引入指示,Anda作為所屬公司YGX的第一個歌手,計劃以這次的合作計劃為起點,持續發表SOLO新歌,在2019年奠定女性SOLO歌手的穩固地位。
同iu比始終差d
somi solo

Z-POP DREAM LIVE 2019 in Seoul
時間:2019.02.23 18:09(KST)
地點:蠶室室內體育館
出席歌手:Z-BOYs、Z-GIRLs
Rain、Apink、請夏
MONSTA X、WANNA.B、LIPBUBBLE TWENTY

好有趣間公司好似好有錢
嘉賓吸引好多
佢地d歌嘅melody成日都怪怪地咁
聽一陣就會唔想再聽
係咪得我一個咁諗
哦。
我相反,愈聽愈鍾意
now or never個beat好正
我諗係因為bigbang好多海外飯
海外飯通常唔會買碟
其實我覺得big bang係多路人飯去演唱會聽歌
而唔係死忠多過exo/wanna one但係唔爆碟
此其一
另外
仲因為yg出貨慢
好記得bigbang隻made因為要人手整畫框
出左十萬隻碟 所以個年銷量就係得十萬
bigbang 無簽售都可以係原因
同埋好多跟風既人走去睇演唱會
但跟風既人點會買碟呢?
第一次聽會覺得有啲怪
聽多一兩次就會跟住un
呢間咩野公司黎 bitcoin d FD?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞