[KPOP] 2019 K-pop討論區 (3)

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
idol團刷榜既係人
機械人刷榜既係錢
IDOL係吸引到一班人去為佢聽歌既點解唔得
機械人就係吸引唔到人去為佢聽歌先出錢刷榜
根本要用fanbase刷榜去影響到一般聽眾嘅收聽集慣係要好大量先做到。點解唔諗吓一般聽眾唔聽你首歌,去賴fans?
正如頭先所講,要用fanbase刷榜去影響到一般聽眾嘅收聽集慣係要好大量先做到,咁呢班咁大量嘅人已經係代表一個收聽習慣,咁樣叫阻住個榜?
咁依個叫做收聽排行榜 唔係好聽排行榜嘛
你用首歌好唔好聽去判斷值唔值仲主觀啦
其實可以完topic
叫韓國整個金曲獎,唔好理市場反應囉
簡單講係咪要你認證先叫好聽
人地覺得好聽係咁loop 唔得?
你唔好呃人唔識網絡營銷,要做到首歌有人識同吸引到人去聽,大把方法,唔係一定要用機械人去做,用機械人最大問題係作弊呀。好聽就作弊都唔緊要?真係
講咁耐仲未明
根本講緊機械人首歌 同好唔好聽 應唔應紅唔紅到係冇關係
但唔可以因為首歌好聽但冇人發現到
就用依個理由去支持用機械人去打底啲idol團既歌
你咁講法 所有人出歌都唔使做宣傳啦 拎晒舊錢去買機械人好過
掉轉黎講
用機械人係作弊就真係老鼠屎喇
咁你又講關咩idol飯刷榜事啊
就係班機械人自己搞爛晒個榜啊 又扯落啲飯度
痴線好撚煩
機械人刷榜都有得洗地
block 9 條on9算啦
剩係公司直接用機械人作弊,已經同idol吸引到飯,而啲飯肯去打榜呢層已經好唔同。

知唔知要咁樣去令人鍾意再去行動呢個營銷過程係幾咁難?無論大定細公司都諗點樣令到啲人由知道、鍾意再去行動,係諗得好辛苦,睇吓點樣撈返啲人返嚟,因為絕大部分人喺知道嗰個層面已走咗

而家用機械人作弊先出現喺榜單,就算首歌係紅,根本成個營銷過程都係作弊
Hide Blocked User - 赫拉克利特
我唔夠膽講佢唔係機械人
但睇佢啲live wbh真係全場識唱
你傻撚咗定點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞