[KPOP] 2019 K-pop討論區 (3)

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
唔記得咗,仲有BEG嘅Gain,都算係曾經話題度高嘅solo。
如果21同f(x)仲active嘅話,幾個solo成績應該會好過宜家好多,可惜嘅係公司連團都唔理,就更加唔會理成員solo⋯⋯
女團出身嘅話(特別係曾經fanbase或者國民度夠強嘅女團),出solo至少有人知,but韓國人超貪新厭舊,所以高開低走幾乎係必然,solo紅得兩三年已經係好難得
睇完itzy encore 唔明點解大公司會比啲連企係度唱都成問題既人出道 過多兩次cb仲咁紅 又係索性咪咀都得 其實我覺得藝智唱歌只係勉強合格 危危地
itzy 9日
winner 5日
平?
2月22日,據Tomorrow X Together的專輯流通公司iriver透露,Tomorrow X Together的出道專輯《夢之章:STAR》的預售量達到了10萬4385, 這是本月19日上午11點至22日10點,三天取得的成果。

還未正式出道的新人組合在開始預售專輯後僅3天就突破了10萬張,這實屬罕見。 新人組合以單一專輯為準,只要賣出2萬~5萬張,就能獲得好評。 Big Hit新人組合,防彈少年團師弟組合,出道前就備受關注。

將於3月4日通過Mnet特輯秀展開出道舞台的Tomorrow X Together今天公開了出道專輯的Tracklist。 《夢之章:STAR》將於3月4日在線音源網站公開新曲。 接著,Tomorow X Together將於3月5日舉行出道showcase,與眾多粉絲見面,度過有意義的時光。

Tomorrow X Together意為”不同的你我聚在一起,共同創造明天”,是一個為了同一個夢想和目標而聚在一起的少年們發揮協同作用的明亮健康的偶像組合。

聲都未出過就10萬..
大勢團既師弟妹團實多人關注嫁啦
ITZY有版你睇 TXT 一定仲顛
Winner個時真係好感動
除咗Lia 其他都接受到啦
講緊女團個紀錄
佢講女團紀錄係破 winner係平
彩妹同藝智都唱得ok喎,但lia就。。。
個人覺得藝智仲穩過lia
反而lia作為主唱走音就真係
但lia細個d片唱得好穩咖
Oh冇睇到
Winner記錄好難平到啦
【NEWSEN】[賴冠霖&鄭禹碩,“CUBE新小分隊”]22日,CUBE通過官方SNS發表了賴冠霖新unit的搭檔pentagon鄭禹碩 ,賴冠霖在出演Mnet時,就曾提到過鄭禹碩,一度成為熱門話題.
yuna 係差啲走 唱k level喎
佢2個真係
因為佢唔係主唱都唔expect咁多
Lia做主唱都唱到咁真係唔掂
藝智係要食正啱音域先好 副歌搞唔掂呀 諗下率智同孝琳唱一定入到耳
跟住開日巡同初con係奧林匹克競技場 果陣真係以為Winner會一野順順利利紅出黎 跟住就dllm YG
韓國人睇黎對高音嘅需求真係好似越黎越大
之前睇咗個國際學校post
話要投資間學校先有得讀
而佢地五個都有家底
會唔會要投資先可以出道
全首英文?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞