[KPOP] 2019 K-pop討論區 (3)

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
想佢地成功就同南韓拎世界盃冠軍一樣冇可能 但足球出左個孫興敏 kpop出個歌手去國際都唔係話冇機會既 但真係比d有實力先好去啦 即係個邊都唔多接受英文以外既歌啦
YG為咗搞包皮個美國市場破產未
NCT仲係咁,有機會哥哥line會畢業,換Dream隊班00後上,到時道英、在玹同Yuta呢啲嘥哂

中國隊應該紅到啦,係個董思成啲毒唯成日話SM點浪費佢,想董返中國呀,而家中國隊咪唔捧,膠面嗰幾個仲受捧過佢
淨係lucas做rm都幫到成隊啦
機械人又輸
連續兩日都輸畀17
個機械人原來上星期人歌攞咗
係呀 如果唔係佢 本身都應該都會係17攞
韓國大把歌好聽都滄海遺珠啦
歌好聽就無所謂咁唔使要榜啦
執柒佢啦
成日都想打入美國市場 之前2ne1 都失敗過一次仲未吸取到教訓 班東南亞fans 死刷爛刷啲mv 就以為真係係歐美好紅
人地sm同jype 一早轉左返大陸或者日本重點發展
冇左bigbang YG=什麼都不是
食唔正身體自主、女權、大愛呢啲左膠concept,大公司出身賣唔到打拚經歷,剩係靠個貴族整容樣同蒲歌點會紅到
SM太清楚中國人紅咗就會變跑男
21直接無左聲氣
係左膠眼中最憎嘅黃種人扮白人(color con同美白)
唔係女權撚提倡嘅身體自主(身型過瘦)
仲要比美國人話未成年著得太暴露 (美國南部D人真係好保守)
Red Neck同美國耶教徒唔係流架 其實班白左覺得Asian應該係細眼、扁鼻同黃皮膚都係定型啦
Itzy 今日開咪
五代開咪率最低係咪IZONE
上MS 個底聲大到 難為TWICE差唔多次次都開全咪上MS
最多只可以講擁抱多元文化?(泰裔、朝鮮裔)
但望落好似又同普通pop無咩分別,只係換咗做韓國人表演,表演得又唔係特別好。又睇唔到有咩韓國音樂元素

BP衣著打扮,只會令女權撚諗起要迎合父權社會眼光(勁瘦同整容?)嘅洋娃娃

菊花好似無分析過美國市場環境就去咁
本身右翼人士已經種族歧視比較重,唔會睇你黃種人上眼。但佢哋連大愛擁抱多元文化嘅左翼都唔多討好
是但啦,限定團。韓國人剩係睇樣同愛唔愛國嚟投又有咩計
21果時如果都有簽美國label嘅話,有媒體幫助上到多D電視節目,應該唔會好似呢隊咁收到咁多嘲諷
其實都好乎合日本人對idol嘅要求
雖然左膠真係好on9
(黃種人扮白種人呢個point防彈站姐都中過招
美國防彈粉絲屌站姐開filter白化佢地既膚色wor )
但我都喜聞樂見blackpink中招
D AKB489 469 平時會唔會開?
其實489同469都tune音tune得好勁
Hello Project嗰啲先真係開咪,但唔紅
大合唱
佢哋對idol要求係令觀眾望完會開心、忘記唔愉快嘅事,其他技術要求唔會咁高
E-girl有實力但fan service唔夠好咪又係唔紅
有時P得唔算太白都瘋狂屌你班亞裔write Washing (不過都真係有D站姐係走火入魔,係要P到變白人先覺得靚 )
將站姐相PS到又黃又黑成個東南亞人咁,然後話應該係呢種顏色先正確
到底佢哋心目中黃種人應該幾黃

咁黄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞