[KPOP] 2019 K-pop討論區 (3)

1001 回覆
19 Like 15 Dislike
專登開黎睇,唔靚嘅
Jimin 舊年都有出碟呀
再入廠整囉
想問下咁多位巴打 想買番d 舊碟 除左信和仲有邊到有機會有
ig大把平放
搵過哂啦 無
真係唔靚 唔知有咩過人之處入到sm
JYP捧solo真係唔太掂
jyp啲solo歌手我係玩superstar JYP先知有呢個人
唔係因為twice 香港本身都無咩人留意jyp間公司
本身就跌出三大 佢地根本marketing好唔得 wonder girl隻歌咁紅都比jyp搞到咁
好撚正
睇呢隻當聽多次Momoland baam
https://www.youtube.com/watch?v=5L8FXg8zbDA
其實shaun首歌真係幾好聽
JYP之前最大問題係好多野都由大猩猩一個決定:歌係佢一個人作,團體有咩人係佢自己揀,公司行咩路線係佢自己決定

無可否認大猩猩眼光幾好,以前作歌都幾有才華,所以會出到好多hit songs(WG Tell Me、Miss A Bad Girl Good Girl),團體國民度唔會差

但呢個模式最大問題係條友通常都係完美主義者,好有理想但金錢、人力根本追唔上

14、15年嗰陣大猩猩終於發現呢套唔work,肯將自己既權力下放,先有「一條team全面負責管理一個團體」既concept。

以前JYP團體銷量好差,但Twice突然銷量大爆發,因為Twice就係新模式既第一個試驗品

而YG其實只係行緊JYP舊路
啲成員成個嬸嬸咁 mml師妹團
【naver】黃旼炫粉絲在Pledis大樓前示威抗議被差別對待。首先,黃旼炫回歸NU'EST後,P社開放官咖申請,但名字卻叫“2.5期會員”。其次,2.5期會員的演唱會搶票權排在二期會員的後面。粉絲在P社外貼了大字報,要求P社盡快給反饋,撤回2.5期會員決定,給所有的粉絲以公平的待遇。這件事在naver上也掛了好幾天了。

真係識玩
https://youtu.be/08257W8sdNs
未睇過可以睇下
製作人勇敢的兄弟為朴春回歸助力,擔任朴春在即將來臨的3月發表新專輯的總製作人。勇敢的兄弟在15日與Expos News的通話中表示:「接受了朴春方面的提案很久了,也下了很大的功夫,成為了這次專輯的製作人,本來我就很喜歡朴春的聲線,所以產生了一定要讓朴春成為No.1的野心。」

勇敢的兄弟為朴春製作的新曲是電子節奏的R&B歌曲,會成為朴春在2NE1活動時所展示的作品差別化的形象的嘗試。勇敢的兄弟:「出來的歌曲可以說是我做過最好的女子歌曲這樣的程度的帥氣的歌曲,有說最好的信心,出來時大眾可能會驚訝於『哇,這是勇敢的兄弟做的歌曲嗎?』會產生這樣歷代級的歌曲,希望大家多多期待。」

勇敢的兄弟:「朴春的歌唱實力依舊很優秀,不會讓大家失望的。比起更華麗更強烈,會更努力的表達特別的感性,雖然會發揚以前在YG時的感覺,但絕不是再展示朴春以前的形象,會以完全不同的concept亮相」這樣附加說明表達了自信。

是朴春與YG結束合約後,與新生D-nation 結成,即將在3月發表專輯,正在進行結尾工作。

https://www.ptt.cc/bbs/KoreaStar/M.1550249051.A.998.html
twice唱左咁多年連師妹團都比唔上
Gmarket
上次P社想合併17 channel入公司,Carat都去示威啦,仲要夜晚熄哂燈扮入面無人,同一時間fromis_9要喺入面摸黑開vlive。無時間搞會員禮咪唔好開住囉
Jyp 係靠solo起家
佢自己,rain, 朴智印,近年都有sunmi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞