解釋點解要反大陸文化

693 回覆
5552 Like 108 Dislike
想將樓主呢篇納入大中小學幼稚園課程必修
sorry有關係,你小學冇讀常識?
多謝
只係計中國殖民,就已經每年5萬4人
仲未計實際可能會更多

呢個數量已經係香港自然人口增長嘅幾倍
咁樣唔係問題?咁叫數量少?

人口增長由自然增長(即出生減死亡)及香港居民淨遷移(即移入減移出)組成。二零一七年年中至二零一八年年中的人口自然增長為7 600人,其中出生人數為55 000人,死亡人數為47 300人。在同期內,淨遷移人數為49 600人,其中41 000人為單程證持有人的移入,8 500人為其他香港居民的淨移入。

香港人口問題一直係中國移民主導
由二戰開始,到被主權移交,都係問題源頭
解釋=on9
你鍾意條女講理由架咩
唔鋸大陸咪唔鋸
洗撚講咁多
150點樣帶旺旅遊業。
問題係香港本身:一半正確,正確在,製造問題嘅係你哋中國控制下嘅香港政府。
你點證明只係少數?
叫條友拎下數據
大陸人去到咩地方都係講普通話,就算去到歐洲都係咁,根本就唔識尊重人地嘅當地文化,一副我比得起錢就係大哂嘅心態。OK當你真係大哂,顧客嘛。
買完人地外國貨又要貶低返人地嘅國家,話自己中國永遠係第一,哩啲心態先係最乞人憎嘅地方。
好文難道唔推..
淨係港府無權按香港社會嘅資源去調節150依個bug, 就知一國兩制只係固弄緣虛,其他所有乜乜柒柒只不過係公說婆有理
用緊抖音既快啲死
富貴再逼人入面
驃叔同肥姐喺地鐵個幕
完全講緊依家香港
中共
中共
中共
天滅中共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞