解釋點解要反大陸文化

693 回覆
5552 Like 108 Dislike
所以咪要同化囉
push
正中紅心,現代中國同古代中國根本兩個國家來架啦
新年呢幾日終於感受到香港應該要有既寧靜,不過好景不長
個種見住香港被蝗化既有心無力
真係好心酸
留名
香港既老本都差唔多被大陸人食哂咁濟,文化,教育,人民質素,港豬仲繼續聽日番工不了
睇完呢個 post 就知香港唔會有得救....

蝗蟲全方位侵佔緊香港所有資源,但竟然有香港人幫手吹奏蚛蟈

高官權貴、建制等利益既得者舐共無可厚非,但竟然有人係無著數下都覺得蚛蟈好,最on9 就係呢d

物價搶高,交稅養窮蝗,我地就要維持道德標準,蝗蟲就老奉強姦,仲要唔係受害者屌強姦犯

呢d 係咩道理?

而家可以做既,就係日日期望有舊殞石跌落蚛蟈,蚛蟈呢d咁既撚屌國家起碼要死九成人,世界先會正常返

最後,所有為蚛蟈辯護既撚樣,我屌晒你地老母臭西呀
雖然係心酸,但係只要係能力範圍內嘅嘢都要做,都要出聲
最緊要係揸緊自己個信念
樓主我好支持你,身邊朋友個撚個都只係扮無野,FB 點share 都好似扮睇唔到咁

好似完全唔關佢地事咁
照依家呢個情況的確應該鎖
因為搶資源嘅問題實在太嚴重
講人權?就係因為你侵犯緊我哋嘅人權所以先要出聲
btw你係咪承認香港係國
喺度講大陸食物好嗰啲撚樣夠膽覆我嗰兩條link未呀
又喺度講乜鳩個別例子
就係因為呢樣嘢所以同人嘈
一方面話又話憎大陸政府另一方面又走去喜茶打卡
咁你姐係未睇過相關數據
咁你又點樣話醫院負荷過重同中國人冇關
好喇 你話老人多先迫爆醫院 你有冇相關數據?
我篇報導你可以話係一個人意見
咁有冇一個人出過黎話係關老人家事?
有嘅唔該link
如果個種語言唔係果個地方嘅法定語言
會唔會小左人學 會唔會變左方言
同你啲垃圾係到講同打泥漿摔角冇分別
三月一號,等緊維尼跪低

唔洗同我講香港都有影響,權貴一齊舐好過得我地平民舐

呢個時勢,攬炒先係唯一出路
根本只係文字嘅表達,造成嘅絕對唔只係限制咁簡單,而係實實在在咁算去緊香港人嘅利益
我同中共冇分別?如果係嘅話,你睇下中共會唔會同你喺度討論?你同佢唱反調睇下會點?
*損害
打手收幾錢?想睇下個價值唔值得出賣尊嚴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞