解釋點解要反大陸文化

693 回覆
5552 Like 108 Dislike
真係啱嘅就唔使遷就人改自己理論,連自己講嘅嘢都冇辦法堅持
除非講嘅係錯
溫水煮蛙你要講去資源,好
香港梗係要承擔大部分嘅責任,因為政府俾中共控制曬,
如果連你連香港人民自己都被中共控制曬,仲有咩可以做?
推!
你都識講人口,大陸人嘅劣根性由大陸人自己搞
依家你落嚟影響到就關我哋事 香港本身嘅問題未搞掂仲落嚟加重負擔?
每日150個都成五萬幾個一年,本身有問題就可以合理化大陸?goodest logic!
你咪又係淨係識講人權,咪答撚咗你人權影響到本地人嘅人權就已經過曬火位
乜撚嘢關文化咩事,我個標題已經打文化啦,天才
不如你自己碌返上去睇啦
我發覺啲五毛收咗錢真係乜撚都講得出
唔係主因就代表大陸冇問題?
每日150個講普通話嘅落嚟,唔肯學廣東話 ,一年都五萬幾個
+皮
講乜春數據根本就廢話
點解要反中國,因為佢完全違反普世價值 ,人權同自由就畀人壓榨
官僚主義同不公就大行其道
呢個時候仲扮理性根本就自欺欺人
想瞓嘅人唔會醒,講嚟嘥鳩氣
上面咪講撚咗叫你去睇有線
幾撚時有無視
係講緊本身有問題你再嚟就加重我哋負擔呀天才
咁你不如回應下中華人民共和國係垃圾呢點
佢嘅問題有新聞有曬數據㗎啦,自己去睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞