[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
ys
因為switch本身無lan port,
而且睇以前switch d比較popular既連線驚:
MHXX lag左都未必知, SP2 server好無乜Lag.
大亂鬥可能真係第一隻迫人買adaptor既驚.

我都係lan黨, 如果有得揀都一定會用lan.
switch暫時都仲係用緊wifi, 今日收工先去買adaptor.
但認真我wifi轉左5Ghz NAT type A, 連線情況真係好左好多. (我部機響router隔離)
之前用2.4 Ghz玩solo真係十舖有九舖lag, 宜家十舖得兩三舖係lag.
有時連巴哈discord或者日文名果D都順, 所以lag問題我諗已經出在對方身上唔係我呢邊.
最撚煩都係支那人, 幾乎一定LAG.
sp2 lag 左你唔知姐
支那要 apn
個連線距離大增
LAN 主要係減 ping time
去到中水平玩家,大部分都肉眼望到1F Delay
所以格 game 通常都係online圍爐打
甚小連海外
之前睇日本條友1on1咁耐都冇lag過
會直接斷
splatoon少lag呀
斷咋嘛
尋日睇西沙直播都唔lag啦
個故事mode有冇咁長呀
打左廿個鐘都仲未打完
我朋友都係用asus router, 同佢打冇事喎
不如問下啲熟IT嘅人,係咪有咩要SET
5G wifi行 ch48 同fd 打順到仆街 二個插lan 一個一樣係5G wifi
街場1 半會lag 都幾肯定係有非香港/2.4G wifi
玩蛇叔0miss,唔小心9.9左
開頭見佢成就仲以為要一開始就簡9.9
有時都唔知行左定行右
打完第一個地圖 心諗打完喇掛
點知仲有第二個
我覺得呢關個重點係 鬥快拎ufo
利申:卡左好耐先過到
我反而8隻洛克人卡住左
呢關我用返d攻擊型既角色就ok
其實隻黃槍只會米字型射,反而對手剩係掛住執野好少主動打你
我用瑪爾斯追住黎打都只係勉強殺到2隻
我就係用佢過呢關
打三星都吃力, 睇黎我唔適合玩呢類game, hea玩燈火等下隻game算
我都想搶,但3打1 有時又出得近佢地
同人輕鬆打大亂鬥算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞