[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
屌, D frd個個單機mode主, online play副, 唔係就話仲打緊D角色出黎不了,
呢度都好似討論單機多過online.
成件事錯晒
(雖然connection問題係幾洩氣ge)
每個人都有自己想玩既方向同攻略順序,我唔明有咩好屌
想問下大亂鬥mode 要開角色係咪要打命魂要開到?
Fanky Kong果關都痴既
不停跌炮彈
但玩家唔熟用炮彈九成會飛出街
電腦三個打你就實中兼成功回場
喺畫面外,玩家都未搵到自己
電腦已經自殺式撞你
有冇諗過呢類競技格game唔係個個都可以玩得精, 我認我廢嫁
有天份/經驗已經差好遠, 好似我咁, 就算打二星有時都反應唔切, 一緊張就亂, 有時想打鋪機或者想單機打下都咁難打到灰, 你叫我點玩落去
隻game又唔似splatoon咁射唔準仲有得用D近武玩下近身, online已經唔敢打
有冇諗過你地唔夠打只係冇一隻好既命魂
仲唔拿拿聲課金狼林克amiibo
隻game賣點係輕鬆大亂鬥又得、真劍做格鬥game又得
有人覺得要爆單機先好同人打,然後唔夠電腦打就灰心,我覺得可惜啫,
大亂鬥的話好多人易打過電腦啦,真劍就話要練啫
上集3DS冇story/adventure mode 只能夠不斷咁打
我係呢集開始玩起, 畀朋友係咁虐, 虐到我唔甘心係咁練, 之後間中都贏到佢

我自己都有玩燈火之星, 不過其實覺得麻麻地
想有story mode睇故事多啲
前期上網啲人其實廢過電腦好多, 同埋4人打嘅話都有機會出奇制勝, 會開心過你畀電腦SM先
LV9 / hard mode電腦捉晒你每一個位
所以咪自己搵自己想係隻GAME入面玩到咩地步,你要玩得勁就自然要比電腦屠完再比街外D勁人屠,你想輕鬆玩咪同FD玩,或者出街場HEA住打,輸左都冇所謂個種心態,要玩得好既門檻高永遠都係格GAME既通病,情況都係好似PKM咁
香港普遍玩家都係咁, 好多game都係玩兩玩就算, 其實覺得好可惜
Online玩精左會unlock elite smash mode
呢版我係要升左做LV4 命魂 99LV
如果有隻4星輔助魂就最好
我打左幾十場,唔理隻紙辦公仔
直接擊飛兩隻就算數

呢版真係好煩
鐘意儲嘢育成就會鐘意燈火,
我就麻麻地
其實想問GSP個機制係點
去到幾多先會開elite smash mode? 係另外一個button入去?
佢成日自己上升
睇過下啲鬼佬同架仔講, 好似關勝率事多啲
不過純粹好奇, 冇可能同到啲高手打
Online 咁lag點打
巴哈有人話將mtu 1400改做1500
會有改善 有無人試下
係, 單機我覺得仲難玩, 有d condition好撚唔公平, 玩到爆粗
同埋宜家隻game仲新, 網上對戰人多+平均水準唔高,
我係手殘黨都唔覺有虐狗既情況出現, 反而呢度D巴打開房就真係驚喇

其實我都係呻下je, 我梗係知個個人打機心態唔同, 唔通堅屌咩
不過我覺得大亂鬥真係唔洗太過驚對戰, 太多random要素可以-6反勝.
同埋圍內4個人對戰我都幾肯定會好玩過各自單機.
我都麻麻地燈火.
我諗我係燈火/classic mode/對戰各佔1/3時間.
終於唔洗用個垃圾joycon
琴晚online 3人場
避戰執雞最後反而有得嬴
有d legend命魂
我諗我打一世都過唔到
Pauline仿原版Donkey Kong 嗰關
其實大家唔洗太驚online俾人虐
四人亂鬥黎講 高手都好難做到同時顧前後
加埋道具 輔助角 pokeball呢啲 好多機會抽水
同埋可以係一二邊食花生等機會抽水

如果想練勁嘅話都係打online
set1v1冇道具
一遇到高手就係咁重打練手
睇下唔同人點樣玩 自己學下做反應
呢幾日試過由輸一命打十幾場打到可以炒返人per
俾人炒per打到靠自己打走人兩條命

利申 第一次接觸SMB
昨日玩左陣online
同某d對手打真係可以lag到痴線

用trainer, 果隻噴火龍成日飛落街

有冇邊D角色係4打推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞