[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
PIT 果個要去 Palutena 場(game & watch 右面)
只可2人, 其中一個係Pit, 另一個係對象
Pit 要按D pad 下就出到,不過個判定1 frame
要好快放制, 鳩禁

Snake 要去Shadow Mose Island
只可2人, 其中一個係snake, 另一個係對象
同PIT 一樣,按D pad 下, 都係1 frame
不過因為配音無新錄, 只可有對brawl 有出場角色先有效
brawl 出場人物可以睇wiki
https://www.ssbwiki.com/List_of_Super_Smash_Bros._series_characters
右搖杆set 強攻定smash好
原來可以熄 仲等我練左成個鐘點樣輕推
輕跳有冇咩心得?
藍色 , 更多玩法,取勝亂鬥
每個角色都有特別對手設定,都係有梗
Duckhunt 最後係打雄火龍
係邊開?應該係我眼殘搵唔到
家下都打到聖地
有冇人過龜縮公主係條八婆自己跳樓死
有時啲4星關 npc 鳩鳩下自己跳樓死 心諗做乜鳩
八婆狗公跳樓死 死剩隻猩猩
主線打到個啲野分解左仲拎唔拎得返?
去shop 買/命魂板打
隨機
睇你自己上下左右+a係會出tilt定smash
右菇就set返smash/tilt
咁係咪唔賣就無得拎啲野去合成買shop啲嘢
有無咩channel有好既教學
隻驚難玩到仆街
燈火啲3/4星關 一關打2,30次都打唔贏

有無人打得贏呢關
完全唔知點打 係咪要有霸體裝先打到?
個mod追住黎射 無得避
又放道具直接out你
好誇張
卡左粒幾鐘了 打左50+次
頭post 有操作教學
燈火要睇戰力, 差太遠都係打唔到,如果係特殊條件要有對策先可一戰
3,4 係有難度,要有戰力同有魂對應抵銷不利
同問,
黃色隻嘢其實打唔打得爆
打非燈火mode 先練到手感.....
後面係咪有霸體既魂?
我上面post果關 有隻mod狂射你 一比人打上天就返唔到黎
定還是打哂所有2星 拎齊野先去打3星
我前面都過左唔少3星 4星過2隻
有啲設計正常 死幾次就過到
但呢個真係好誇張
我試左好耐 就算打得爆 隻野都好厚血
可能要14000+力量黎打先得 屈屬性
真 出去打一場online 遇到勁人真係完全唔同
呢兩日一遇到勁人1v1就拎佢黎練手

今日遇到個勁嘅shulk 開頭俾佢狂炒per
打到有能力打走佢兩條命
有玩開街霸嘅話 用隆都幾勁
出招變化好多
我都放棄咗,低佢少少power又冇對策
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞