[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
要點先拎得番?
每打一段時間大亂鬥都會出挑戰者

快刷就轉語言,再一命自殺
Game&More右下角間房仔隔一排會著燈
更多玩法嘅右下角有時會有棟門
出現條件不明 可以打返輸左亂入嘅角色
sorry 唔太明,番去摸索下先
oh 明白了, thanks !
嗰d cls
心態正確
有啲機關 道具加埋都唔知點打 畀個道具打一下20%
已經用緊legend攻擊命魂剋屬打
熾焰咆哮虎招左右B都幾好用咁
招回場技唔掂 成日都飛番落街
而家最大力好似係佢, 用復歸力換晒做火力
我都過唔到 我連摸公主一下都摸唔到
我唔明點解隻超級超音鼠可以20%就打到我飛街
玩冒險模式(即單人)、取勝亂鬥 或 大亂鬥,或者打魂板,完場後有機會有挑戰者亂入,打贏佢就有新角色加入。亂入有CD時間,大約10-15分鐘一隻。

如果打輸咗,喺「更多玩法」內右下角有間「挑戰者房間」,可重新打之前輸咗嘅角色(試過連續打返7-8隻輸嘅亂入角色)。至於「挑戰者房間」出現方法未明,不過隔一段時間會出現。如果唔見有,通關一場「取勝亂鬥」,一般都會出現。

快速刷角色方法一:
玩大亂鬥(常規)
Step 1: set 1命,跟住自殺
Step 2: 新角色挑戰你 打贏佢就可以拎到
Step 3:重開game去返step 1

快速刷角色方法二:
玩大亂鬥(常規)
Step 1: set 1命,跟住自殺
Step 2: 新角色挑戰你 打贏佢就可以拎到
Step 3:轉language 做其他語言(不用出game)去返step 1

方法2我未試過,喺網上外國玩家試出來

一般頭50個角色都可以用方法1去刷。如果刷唔到新角色亂入,就要去單機模式打一場,或者去「取勝亂鬥」通關一場(最好set認真度為0)
哦... 終於明明地vip match係點入
今日大概要8X萬先會開到vip match
幾錢
原來刷都有分
依家係唔係用香港地區就玩唔到上網?一定要日本地區先得?

定係個上網plan 限地區 鎖左日本地區上網only??😳😳
唔係好明
關於燈火之星,即冒險單機mode,簡單啲來講,就係有不同獲勝條件嘅等級制RPG mode。

等級等於戰力,戰力要靠戰魂 - 命魂。因此,當你戰力太低,係無可能贏到電腦。除非你係高手、高手、高高手,屈到電腦打唔到你,慢慢磨死佢,咁我無嘢好講。

一般跟住條路線去打燈火,升下命魂 lv,都可以打得贏電腦。如果想輕鬆啲贏,就去刷魂板。唔好諗住一來就打4星Legend 魂,你一定會死得好慘。可以揀3星Ace 魂來打,好彩嘅,打到一隻可超化嘅3星魂, 99lv 可超化成4星。有得超化嘅,會在魂畫面正下方有寫。

1-2星嘅輔助魂好有用,例如防風、防止畫面上下倒轉/左右倒轉、防地震、毒免疫等等

除咗戰力外,剋屬好重要!!!
方法其實差唔多
但得6-30人先可以一開即自殺
31-50人要打場兩分鐘
51-63人要打場五分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞