[Switch] 任天堂明星大亂鬥 | Smash Ultimate/SP 集中討論區 (4) 食人花預計2月出

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
好期待joker卡比
食大亂鬥波,我一般係按A
香港未開online,去官網將個acc地區轉做日本
講真,我玩過不少要慢慢開角色嘅game,無雙、GvG等,都係要慢慢開,但人哋唔使咁難開
太難開又真嘅 蛇叔嗰次印象好深
第一 蛇叔新角 唔熟佢啲招 成日畀佢啲地雷炸到傻
第二 個場一開始以為得上面可以爆死,點知原來左右都可以破壞
4人 Stock 5mins 3命 終點

可能setting同1on1差唔多,成日配到變1on1
4人多數鬥分,好少玩命
用緊佢同Bayonetta 多, 但B姐比教要時間練
我online queue淨係較stock, 其他都無變過.
結果都係成日1on1
火紋、cloud果堆劍士出劍快,仲有招破防
仲有隻黑fox ,我死咗幾次
貝姐好正,我都練緊,一被打就狂按 下B,完全忘記咗按防
4隻卡比哦關難打到on9
wii fit trainer 係咁兮兮兮過左
我用卡比係咁下B過咗
個AI成日唔防呢招
巨大化+激光劍係咁掃走佢地搞掂
重戰車流配遲鈍裝甲金屬化 揀隻重角不停下smash就過大部分關
始終太早輸就會變咗觀眾
但同朋友鐘意打命多, 刺激啲
有時如果覺得有D關難打
試下用DONKEY KONG, 可能發現即刻變EASY MODE
暫時個人覺得冒險MODE最難打都係限時內要打走佬PEACH, 仲要有護衛
2次打佢都要死好多次先過到,差D掉手制
命魂就大部份LEGEND都好難打, 格GAME苦手表示
下下要我1打多, 仲要有負面效果想點
有試過用佢1,2次
唔太識用
卡比下B,技能配返金屬殺手
下B完睇佢地出招唔好太心急解住
好快就過到
裝hyper amor
狂禁Down B,打到血%就右菇收佢檔
挑戰者可以用little mac打
用草氣拳啲npc基本上唔識擋硬食
個場地如果係平地大直路已經贏左9成
就算平台多都只係走下位
等到ko punch出黎就可以秒
走佬boss用狙杖加射擊増強命魂就得
開場幾秒就射死公主
legend 我前期用link
揸光束劍打到70%以上就 遠距離用箭射到佢返唔到場
後期拎到熾焰咆哮虎招下B同前B已經輕鬆屈死對面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞